Bluespoon bar, Andaz hotel Amsterda, WOGO Cocktail walk, Alles over gin.

Alles over de WOGO Cocktail walk – Ontdek Amsterdam op verrassende wijze met cocktails

Een stedentrip met cocktails, wie wil dit nu niet? Met de WOGO Cocktailwalk wordt “the best of both worlds” gecombineerd. Wij gingen het testen voor je en zijn er zo enthousiast van geworden, dat we deze ervaring graag met jou willen delen!
In deze gin story vind je alle informatie over de WOGO Cocktail walk; wat kun je verwachten, welke bars doen ermee en natuurlijk waar jij jouw eigen WOGO Cocktail walk kunt boeken.

Hoe is de WOGO Cocktail walk ontstaan?

De WOGO Cocktail walk is opgericht door Niek van Leeuwen en Maroussia Tyl. Hun doel was om Amsterdamse bars te ondersteunen tijdens de lockdowns en om klanten de kans te geven de stad te verkennen onder het genot van geweldige cocktails.

Zoals de founders zelf zeggen; “Ons doel is om deze spirit voort te blijven zetten en bars en merken een podium te geven voor zowel cocktailnewbies als -liefhebbers. Wij willen mensen graag samenbrengen die waarde hechten aan goede dranken, mooie bars en vooral goed gezelschap. Onze missie is dus dat onze mensen cocktails ontdekken en genieten van leuke avondjes uit. Daarom zoeken we voortdurend naar de beste bars en plaatsen om te bezoeken en werken we samen met de beste (gedistilleerde) merken om onvergetelijke momenten te bezorgen, zodat onze klanten zich nooit zorgen hoeven te maken over waar ze naartoe gaan!”.

Wat kun je verwachten van de WOGO Cocktail walk?

De WOGO Cocktail walk is een unieke manier om Amsterdam te verkennen (per voet). De drie cocktailbars die je tijdens deze walk gaat bezoeken zijn BarFly, Bluespoon Bar en Kevin Bacon Bar. De afstand tussen iedere bar is circa twintig tot dertig minuten en je verkent hiermee de negen straatjes en Oud West.
Als je bekend bent in Amsterdam kun je je eigen route bepalen. Anders hebben Niek en Maroussia een handige map voor je gemaakt die de route voor jou uitstippelt via Google Maps.

En dat is niet het enige dat zij voor jou hebben geregeld! Na het reserveren van je tickets krijg je een handig document met alle informatie die jij nodig hebt voor een succesvolle WOGO Cocktail walk, toffe fun facts over Amsterdam én wordt er rekening gehouden dat je deze cocktail walk misschien wel met een date wilt gaan doen.. Om deze date iets minder “ackward” te maken, hebben Niek en Maroussia een vragenlijst en cocktail quiz opgesteld. Zo leer je elkaar op een leuke en ongedwongen manier een beetje beter kennen!

Route van de WOGO Cocktail walk, Amsterdam, Alles over gin.

Valentijnsdag special

Speciaal voor Valentijnsdag ontwikkelden Niek en Maroussia de Cocktail Date. Voor deze editie hebben de bars naast de normale cocktails, ook twee speciale Valentijnsdag cocktails. Hiervoor werken zij samen met Lillet, een aperitief gebaseerd op wijn, sinaasappelschillen en een likeurtje. Voor de cocktails worden Lillet Blanc en Lillet Rosé gebruikt; zij geven een romantische twist aan de cocktails.

Bij BarFly kun je kiezen uit Fluff Daddy, Sugar Mama en The Kid (alcoholvrij). Bij Bluespoon Bar heb je keuze uit Blue Rose en The White Garden. En Kevin Bacon Bar heeft de Australian Kiss en Kiss from a rose op de kaart staan.
Onze tip: bestel beide cocktails als je de walk met twee personen gaat doen. Zo leer je de cocktailbar ook kennen!

Onze ervaring

Onze WOGO Cocktail walk begon bij Bluespoon Bar, gevestigd in het Andaz hotel aan de Prinsengracht. Deze bar is sophisticated en classy en dat merk je aan de inrichting, de bartenders en de vibe. Qua cocktails hadden wij persoonlijk iets meer verwacht; de drankjes smaakten helaas iets te waterig. Gelukkig was het onze eerste stop en hadden wij nog twee cocktail bars te gaan!

De tweede bar was Kevin Bacon Bar. Deze bar is gevestigd in Hotel Not Hotel, een hotel waar je echt je ogen uitkijkt. In dit hotel slaap je niet in gewone kamers, maar in VW busjes, campers en andere bijzondere ruimtes.
Het fijne aan Kevin Bacon Bar is dat je hier ook kunt eten; er worden smaakvolle Aziatische gerechten geserveerd die perfect matchen met de cocktails.
Onze insiders tip: bestel hier ook eens een cocktail van de eigen kaart, want deze zijn hier verrassend lekker!

Last but not least..BarFly en wat een geweldige cocktailbar is dit! Alles bij deze bar klopt; een hele gastvrije ontvangst door de eigenaar van de bar, een layback vibe, persoonlijke aandacht, geweldige cocktails en een interessante inrichting. Wij zijn erg blij dat we onze WOGO Cocktail walk met deze cocktailbar hebben afgesloten!

BarFly, cocktailbar Amsterdam, speakeasy, WOGO Cocktailwalk, Alles over gin.

Ik wil dit ook!

Staat de WOGO Cocktailwalk inmiddels ook op jouw wishlist? Dan hebben we hier nog even alles voor jou op een rijtje gezet, zodat je jouw date kunt gaan inplannen!

Waar is het:
Amsterdam

Welke bars doen er aan mee:
BarFly, Bluespoon Bar en Kevin Bacon Bar

Waar kan ik beginnen:
Je kunt zelf bepalen waar je begint, maar wij raden aan om te beginnen bij Kevin Bacon Bar of BarFly. Vanaf die twee bars kun je de gehele Cocktail walk in één keer lopen.

Hoelang duurt het:
De duur bepaal je helemaal zelf. Je kunt tussen 17:00 – 22:00 uur starten, van woensdag tot en met zondag.
Tip: houd wel even de openingstijden van de bars in de gaten.

Hoeveel cocktails krijg je bij iedere bar:
Bij iedere bar krijg je één cocktail per persoon, maar je kunt altijd meer bijbestellen. Dat geldt ook voor snacks en food bij de Bluespoon Bar en Kevin Bacon Bar.

Tot wanneer kun je dit boeken:
De Cocktail Walk – Date editie is hier te boeken tot 7 mei.

Wat kost het:
De WOGO Cocktail walk kost € 24,95 per persoon.

Kevin Bacon Bar, Amsterdam, WOGO Cocktail walk, Alles over gin.

1.516
Laat een bericht achter