Cindy van der Lubbe, Seven Seas Spirits, Poseidon Dry Gin, Alles over gin.

Alles over Poseidon Gin – Het persoonlijke verhaal achter de fles

Na anderhalf jaar gewerkt te hebben voor Celebrity Cruises, kreeg Cindy van der Lubbe het zeegevoel niet meer uit haar bloed. Hier móest ze iets mee gaan doen. Dat ze er een gin op zou baseren had niet kunnen dromen, zeker Cindy zelf niet. Sterker nog, hiervoor dronk ze vrijwel nooit alcohol!
Na drie jaar als vertegenwoordigster gewerkt te hebben en zoveel producten voor anderen verkocht te hebben, had Cindy besloten dat zij een product voor zichzelf wilde hebben. Een product dat aan zou sluiten bij haar liefde voor de zee en welke zij wereldwijd zou kunnen vertegenwoordigen. Dit resulteerde in Poseidon Dry Gin.
Wij ontmoetten de altijd goedlachse Cindy en haar moeder om het verhaal achter deze bijzondere gin te horen!

Het ontstaan van Poseidon Gin

Nadat het contract bij Celebrity Cruises afliep, ging Cindy op Schiphol aan de slag als Brand Ambassador. In deze rol vertegenwoordigde zij diverse drankmerken; van whisky, wodka, rum tot uiteindelijk gin. Ze had een wereld aan drank- en merktrainingen gehad. Ze promootte iedere keer een product van een ander die net niet helemaal bij haar eigen hart aansloot. Er bleef iets aan Cindy knagen.. ze miste iets. Ze miste haar eigen product.
In de zomer van 2018 ontstond ineens het idee om een eigen gin te maken. Niet alleen vond Cindy gin het lekkerste drankje, gin is ook erg veelzijdig als het op cocktails aankomt.

Om tot een unieke gin te komen heeft Cindy héél véél getest. Zo vertelde ze ons dat ze dertig tot veertig proefjes met alcohol had gemaakt; kleine glazen potjes gevuld met neutrale alcohol voorzien van botanicals. Deze liet ze een dag staan om daarna één voor één (puur) uit te proberen. Cindy kwam er op deze manier al gauw achter welke botanicals een fijne smaak meebrengen en welke zich goed laten combineren. Cindy experimenteerde tot ze een fijn recept ontwikkeld had.

Toen ze haar recept gereed had, nam ze contact op met diverse distilleerderijen. Bij Herman Jansen had ze het beste gevoel en vond ze hier één van de Master Distillers die de uitdaging met zeewier aan wilde gaan. Na veel experimenteren met verschillende zeewieren bleek dat Wakame zeewier toch het lekkerste was. Vele testen volgden en uiteindelijk werd de receptuur eind 2018 bevestigd. De productie werd opgezet en in maart 2019 zette Poseidon Dry Gin voet aan wal!

Wakame zeewier, hét geheime ingrediënt

Wat Poseidon Dry Gin zo uniek maakt is dat het de eerste gin in Nederland is die gemaakt is met Wakame zeewier uit Frankrijk. Andere botanicals die voor Poseidon Dry Gin gebruikt zijn, zijn rozemarijn en cubeb peper uit Zuid-Europa, kardemom uit Guatemala, vlierbloesem uit Hongarije en Polen, rozenbottel uit Chili en Argentinië, zoethout uit Turkije, gember uit Zuidoost-Azië, paradijszaad uit de Ivoorkust, citroenschil uit Spanje, korianderzaad uit Marokko en jeneverbessen van het noordelijk halfrond.

Poseidon Dry Gin is een volle, complexe en gelaagde gin. Dit laatste zorgt ervoor dat er een duidelijke, steeds veranderend smakenpalet op de voorgrond treedt. Zo begint Poseidon Gin fris, gevolgd door een zijdezacht hartje (Wakame zeewier) en wordt de gin afgerond met een lange, pittige finish.
Op de neus begroet Poseidon Dry Gin je met de frisheid van de oceaan, gevolgd door een intens jeneverbes aroma en warme kuiden; “de zee en aarde komen samen”.

Wakame zeewier, Poseidon Dry Gin botanical, Alles over gin.

Gin van de zee

Dat Cindy een grote liefde voor de zee heeft, wordt niet alleen duidelijk door haar bedrijfsnaam (Seven Seas Spirits), de naam van de gin (Poseidon Dry Gin), maar ook door het ontwerp van de fles (de zee aan de binnenkant met de drietand van Poseidon op de voorkant). Als we Cindy vragen wat er boven de zee staat, roept ze al snel “de God van zee…. Poseidon!”

Perfect serves met Poseidon Gin

Poseidon Gin echt een allemansvriend. Hoewel deze gin prima puur gedronken kan worden, zijn er ook een paar perfect serves die écht het delen waard zijn!

Fresh Poseidon & Tonic

 • 50 ml Poseidon Gin
 • 200 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic Water
 • Garneer met een takje rozemarijn of zeewier en een schijfje citroen
 • Grote ijsblokjes

Fresh Poseidon & Tonic, perfect serve Poseidon Gin, Alles over gin.

Sweet Poseidon & Tonic

 • 50 ml Poseidon Gin
 • 200 ml Fever-Tree Elderflower Tonic of Fentimans Rose Lemonade
 • Garneer met rood fruit (aardbei / framboos / kers) en een takje munt
 • Grote ijsblokjes

Spicy Poseidon & Ginger Ale / Ginger Beer

 • 50 ml Poseidon Gin
 • 200 ml Fentimans Ginger Ale / Ginger Beer
 • Garneer met een schijfje gember en een schijfje chilipeper
 • Grote ijsblokjes

Spicy Poseidon & Ginger Ale, Poseidon Dry Gin perfect serve, Alles over gin.

Voor iedere perfect serve vul je een tumbler of ballonglas met grote ijsblokjes en roer je deze voor 10-15 seconden rond in het glas. Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je alcoholische dranken toe aan het glas.
Schenk daarna de tonic in. Maak af met de garnering en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Tip: schenk de tonic in met behulp van een cocktaillepel. Plaats deze lepel op een hoek van zestig graden in je glas en schenk de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Cindy van der Lubbe, Seven Seas Spirits, Alles over gin.

6.428
Laat een bericht achter