OPIHR Gin uitgelicht, Disaronno, Alles over gin.

Alles over OPIHR Gin – De vier unieke OPIHR gins uitgelicht

Ben je op zoek naar een hele bijzondere gin die met geen enkele andere gin te vergelijken is? Dan is dit echt een gin story voor jou! Deze gin story staat namelijk in het teken van OPIHR Gin. Een avontuurlijke gin met een unieke smaak die zeer kruidig en krachtig is.
De OPIHR Gin range bestaat inmiddels uit vier gins en zij nemen je mee op smakenreis naar Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten.
De opvallende flessen met de mooie olifanten beloven je dat er iets tofs te wachten staat en wij waren dan ook erg enthousiast dat we met Global Brand Director Robert Milton konden spreken voor het persoonlijke verhaal achter dit gin merk!

Ontdekkingsreizigers van de Specerijenroute

Achter de OPIHR gins gaat een avontuurlijk verhaal met een rijke geschiedenis schuil. Het merk heeft zijn naam namelijk te danken aan de legendarische regio van Opihr. Deze regio is vooral beroemd om zijn rijkdom en voorspoed tijdens het bewind van koning Salomon. Deze koning ontving regelmatig ladingen met goud, zilver en specerijen uit Opihr. Deze producten werden meegenomen door ontdekkingsreizigers die de Specerijenroute (Spice Route) van Oost naar West aflegden.
Leuk om hierbij te weten is dat niemand precies weet waar Opihr was, maar Opihr blijkt wel overal om ons heen te zijn. Robert licht toe; “Ik had een ontmoeting met iemand die net een ranch in Colorado heeft gekocht en het volgende dorp voor hem is Opihr. Onze sales manager in Singapore woont tegenover Opihr Road… Opihr is overal maar toch weet niemand wat het is of waar de naam vandaan komt!”.

Het team van OPIHR Gin heeft zich laten inspireren door de avontuurlijke geest van deze ontdekkingsreizigers; “We wilden grenzen verleggen binnen de gin en ontwikkelden drie regionale edities, waarbij Europa, het Midden-Oosten en het Verre-Oosten centraal staan”.
Het resultaat is een heel bijzonder gin merk. Alle OPIHR gins hebben namelijk een heel uniek smaakprofiel in vergelijking met andere gins. Persoonlijk zijn het voor ons de meeste kruidige en krachtige gins die we ooit geproefd hebben!

De gin range bestaat inmiddels uit vier gins; OPIHR Spiced London Dry Gin, OPIHR European Edition Gin, OPIHR Arabian Edition Gin en OPIHR Far East Edition Gin. Naast deze gins heeft OPIHR ook ready-to-drink gin-tonics ontwikkeld die in blikjes verkrijgbaar zijn.
De eerste gin die ontwikkeld werd, was OPIHR Spiced London Dry Gin. Deze gin zag in 2014 het levenslicht. In 2019 volgden de andere drie OPIHR gins.

Alle gins worden gemaakt van botanicals die langs de oude Specerijenroute met de hand geplukt zijn. Deze route liep vroeger van Malacca, naar Mumbai, Istanbul, Venetië, Shanghai en Karachi. Zo komen de cubeb pepers bijvoorbeeld uit Indonesië, kardemom en zwarte Tellicherry peper uit India en koriander uit Marokko.
Enthousiast vult Robert aan; “We wisten dat we het wilden hebben over een ontdekkingsreis langs de oude specerijenroute en deze smaken en locaties zijn enkele van de beste die we konden vinden. Er zullen nog zeker meer smaken en locaties zijn; de vraag is waar we de volgende keer heen gaan!“.

De OPIHR Gin range, Disaronno, Alles over gin.

De visie en waarden van OPIHR

Wij vinden het altijd geweldig om te horen waar gin merken voor staan en aan welke waarden zij zich vasthouden. Voor het team van OPIHR Gin zijn deze glashelder. Hun missie is gin liefhebbers nieuwsgierig maken naar nieuwe ontdekkingen, waarbij bijzondere smaken afkomstig van de Specerijenroute centraal staan.
Waarden die belangrijk zijn voor het bedrijf zijn idealisme, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, kalmte en integriteit. Voeg hier hun persoonlijkheid aan toe en je weet dat er een bijzondere gin range op je te wachten staat; avontuurlijk, nieuwsgierigheid, outgoing, verzekerd, inspirerend en optimistisch.
Zoals het team zelf zegt; “De wereld ontdekken is een levensdoel, omdat meer interessante culturele ervaringen ons transformeren in interessantere mensen”.

Ontdek de vier verschillende gins van OPIHR

Voor OPIHR Spiced London Dry Gin wordt er gebruik gemaakt van met de hand geplukte botanicals, zoals jeneverbessen, cubeb peper uit Indonesië, kardemom en Tellicherry peper uit India en koriander uit Marokko.
Het is een bijzondere, kruidige gin die je mee op smakenreis neemt naar het Midden-Oosten.
Op de neus wordt je begroet door een interessante geur. Tonen van komijn en kardemom zorgen voor een warme, aardse toon die perfect in balans is met kardemom en grapefruitschil.
Qua smaak komt de zachte toon van kamfer tevoorschijn, aangevuld door een licht zoetje van Oosterse specerijen. De OPIHR Spiced London Dry Gin zorgt voor een warm mondgevoel dat lang blijft hangen, maar niet intenser wordt. Het alcoholpercentage van deze gin zit op 40%.

OPIHR Spiced London Dry Gin drink je het beste met een neutrale tonic en een schijfje sinaasappel ter garnering.
Indien je van een pittige gin-tonic houdt, kun je deze gin met Ginger Ale drinken, gegarneerd met een schijfje sinaasappel en een stukje chilipeper voor extra pit.

Leuk om te weten is dat het idee voor deze gin is ontstaan in Maleisië. Toen Master Distiller Joanne Moore hier op vakantie was bezocht ze diverse lokale markten. Hier zag ze zoveel kruiden en spices die haar inspireerden met uiteindelijk OPIHR Spiced London Dry Gin als resultaat.

OPIHR Spiced London Dry Gin, Alles over gin.

OPIHR European Edition Gin is in vergelijking met de Spiced London Dry Gin iets bitterder. De basis van deze gin is hetzelfde als de Spiced London Dry Gin, maar er zijn extra botanicals aan toegevoegd om deze unieke smaak te kunnen creëren. In deze gin spelen de geurige mirre en de uitgesproken aromatische bitterheid van de Cascarilla schors de hoofdrol.
Op de neus wordt je op krachtige wijze begroet door houtachtige / aardse tonen aangevuld door gebrande sinaasappel. Qua smaak komt de rokerigheid ook weer naar voren. De zoete, rokerige zoethoutonen worden gecomplementeerd door zachte kamfer. Het resultaat is een krachtige gin met een licht zoetje en een zuivere afdronk. Het alcoholpercentage van deze gin zit op 43%.

De OPIHR European Edition Gin laat zich door de bitterheid perfect gebruiken voor de Negroni.

OPIHR European Edition Gin, Aromatic bitter, Alles over gin.

De OPIHR Arabian Edition Gin neemt je direct mee naar het Midden-Oosten. Ook hier is de basis gelijk aan die van de Spiced London Dry Gin en zijn hier extra botanicals aan toegevoegd. De dominante tonen van de Perzische zwarte citroenen en de pittige citrussmaak van de Timut pepers zorgen hier voor.
Op de neus komen de citrusgeuren aangevuld met kruiden en pepers direct naar voren.
Qua smaak is de OPIHR Arabian Edition Gin een zachte London Dry Gin met overduidelijke tonen van citrus en zachte kamfer. Ook deze gin zorgt voor een warm mondgevoel dat lang blijft hangen, maar niet in intensiteit toeneemt. Het alcoholpercentage van deze gin zit op 43%.

Een fijne serve met OPIHR Arabian Edition Gin is de Spiced Daiquiri. Hiervoor gebruik je 40 ml OPIHR Arabian Edition Gin, 10 ml Kaffir limoenblad likeur, 15 ml vers geperst limoensap en 20 ml Monin suikersiroop. Voeg deze ingredienten toe aan een cocktailshaker en shake het geheel totdat alle smaken goed vermengd zijn. Dubbel strain het drankje dan vervolgens in een coupette glas en garneer met een laurierblad.

OPIHR Gin Arabian Edition, Disaronno, Alles over gin.

OPIHR Far East Edition Gin is de meest “warme” gin van de range. Aan de basis van de Spiced London Dry Gin zijn namelijk de Ajwain en Szechuan pepers toegevoegd die voor een aanhoudende warmte en rokerige tonen zorgen.
Op de neus is het een hele bijzondere en gedurfde gin die intens en rijk gekruid is. De warme tonen van de pepers, citroenachtige tijm en lavendel spelen op de neus de hoofdrol.
Qua smaak komen ook de pepers en de specerijen tevoorschijn die samen een intens en warm mondgevoel creëren. Net als bij de andere OPIHR Gins blijft ook deze gin lang hangen.
Het alcoholpercentage zit op 43%.

De signature serve van deze gin is de Spiced Red Snapper. Hiervoor gebruik je 50 ml OPIHR Fast East Edition Gin, 85 ml tomatensap, vier dots Worcestersaus, twee dots Tabasco, 15 ml citroensap, 5 ml olijfpekel en 0,5 gram zwarte peper. Doe alle ingrediënten in een longdrink glas en roer het geheel goed door zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd worden. Breng op smaak met zout en peper en garneer met een stengel citroengras.

OPIHR Far East Edition Gin, Alles over gin.

Het verhaal achter de fles

Alle OPIHR gins zitten in opvallende en herkenbare flessen; zij hebben een bijzondere vorm, zijn kleurrijk, hebben een koordje om de hals en zijn voorzien van twee olifanten.
De kleuren hebben de gins te danken aan de regio waarop de smaak gebaseerd is. Zo is de OPIHR Arabian Edition Gin een frissere gin in de range en draagt het de kleur groen. OPIHR Far East Edition Gin is de warme gin in de range en krijgt daardoor de rode kleur toebedeeld. Aan de hand van de kleuren zou je dus je favoriete smaak uit kunnen kiezen. De onderzijde van de fles is ook gekleurd; dit zorgt voor een premium uitstraling.

Het koordje draagt twee verhalen met zich mee. Enerzijds staat het voor de cocktail die je ermee kunt maken, anderzijds zegt het team dat het ook extra waarde met zich meebrengt en laat zien dat je een limited edition gin voor je hebt.

De olifanten zorgen voor herkenning; “De reizende olifanten zijn één van OPIHR’s herkenbare kenmerken. Door ze op iedere fles te vermelden, weten gin liefhebbers over de hele wereld dat ze bij de OPIHR Gin range horen!”.

Het label van OPIHR Gin, Disaronno, Alles over gin.

PS. Alle foto’s komen van OPIHR / Disaronno (de importeur in Nederland).

3.184
Laat een bericht achter