GINGERY Poolside Gin, de gin gemaakt van gember, Alles over gin.

Alles over GINGERY Poolside Gin – De gin die voor het ultieme vakantiegevoel zorgt

Een opvallende blauwe kleur, vergezeld door vrolijke gele en roze tonen. Deze gin zorgt direct voor een “instant happiness vibe” en het ultieme vakantiegevoel. Het liefst schenk je direct een gin-tonic in, trek je je badkleding aan en zoek je het eerste de beste zwembad op. Wij hebben het in deze gin story over niemand minder dan GINGERY Poolside Gin!
Deze Nederlandse gin wordt gemaakt in Amsterdam en wij hadden het genoegen om met founder Paul Selier te spreken over alle ins & outs van deze mooie gin. De naam verraadt het al een beetje; deze gin is gemaakt op basis van gember. Maar wist je dat deze gin juist heel zacht en soepel van smaak is? 

Wie is Paul Selier en waarom wilde hij een eigen gin ontwikkelen?

Paul heeft al heel lang een passie voor dranken en eten. Als student zijnde bewandelde hij de leerroute van de Middelbare en Hogere Hotelschool in Amsterdam, om vervolgens zijn hart te volgen naar een cocktailbar in Londen. Hier leerde hij alles over cocktails en Martini’s in het bijzonder, waar vermout en gin uiteraard in samenkomen.
Vanaf dat moment wist Paul dat hij iets met dranken wilde doen en zes jaar geleden lanceerde hij Willem’s Vermoed, de allereerste Nederlandse vermout.

Gezien Paul ook erg van gin houdt en deze markt vele malen groter is, wilde hij ook graag een gin ontwikkelen.
Toen ik me net in de gin wereld gin verdiepen, dacht ik echt ‘Holy moly, wat véél soorten’. Daarom heb ik me eerst toegelegd op het ontwikkelen van een ginger likeur”, lacht Paul.

De GINGERY gember likeur en GINGERY Poolside Gin zijn in samenwerking met The Stillery in Amsterdam ontwikkeld. Toevallig waren de founders van deze distilleerderij een aantal jaar geleden op een proefsessie van Willem’s Vermoed. Op dat moment hadden zij zelf ook net een eigen wodka ontwikkeld en zo ontstond er al gauw een connectie. Het contact bleef en uiteindelijk mondde dit uit in een mooie samenwerking en de lancering van GINGERY Poolside Gin in 2020!

Dat deze gin een succes is bewijst het feit dat deze gin maar liefst vijfennegentig van de honderd punten behaalde en hiermee een gouden medaille won bij het IWSC in 2020.

Wat kunnen we verwachten van de smaak?

Met betrekking tot de botanicals heeft Paul echt gekeken welke de gember konden ondersteunen. De grootste uitdaging hierbij was de juiste balans vinden; de jeneverbessen moeten namelijk ook aanwezig zijn. “Ik ben een echte purist! Wij zijn uiteindelijk een jaar bezig geweest met het ontwikkelen van het perfecte recept”, zegt Paul met een grote lach.

GINGERY Poolside Gin wordt nu gemaakt van zes botanicals; dit zijn jeneverbessen, gedroogde peer, citrus, exotische peper, Peruaanse gember en een geheim ingrediënt die ervoor zorgt dat de smaak mooi rond wordt.
De Peruaanse gember is de hoofdbotanical van de gin. Er zijn wereldwijd maar liefst honderdvijftig gembersoorten, maar de Peruaanse gember stak boven alle soorten uit. Deze gember is veel smaakvoller en is zelfs wat fruitiger.

Het motto van GINGERY Poolside Gin is “Stop drinking boring drinks” en na het proeven van deze gin begrijpen wij waarom dit er perfect bij past.
Op de neus komen frisse en florale tonen met een ondertoon van gember je tegemoet. Het is een vriendelijke gin die je uitnodigt om te proeven.
Qua smaak is het een frisse, aromatische gin waarin gember en citrus tonen de hoofdrol spelen. De gember begroet je met een pittige kick waarna zoetere en florale tonen het overnemen. De afdronk is lang en zorgt voor een verwarmend mondgevoel.
Wat ons persoonlijk erg opviel was dat er gebruik wordt gemaakt van gember, maar de gin erg zacht blijft en perfect in balans is.

Het alcoholpercentage van GINGERY Poolside Gin zit op 40%. Op dit percentage komen alle botanicals perfect tot hun recht en ontstaat er de zachte en soepele smaak.

Nederlandse gin, GINGERY Poolside Gin, Alles over gin.

Het verhaal achter de fles

Voor Paul stond één ding voorop; zijn gin zou anders dan anders worden. Het zou een gin worden waarbij het draait om fun en een duidelijke smaakrichting. De inspiratie voor deze opvallende stijl zijn de jaren tachtig en negentig. In die tijd was alles kleurrijk, draaide het om fun en was Miami Vice hot & happening.

Dat GINGERY Poolside Gin in een knalblauwe fles zit is dan ook niet geheel toevallig.. Deze kleur is niet alleen opvallend, het staat ook voor het concept “Crisp & refreshing”.
De kleur geel steekt er perfect bij af en is stiekem ook een inkoppertje naar de kleur van gember.De roze alpaca’s op de dop zijn een grappige link naar de Peruaanse gember, de hoofdbotanical van deze gin.
De gin is heerlijk fris en zorgt voor een vakantiegevoel. Het smaakt ook echt anders als je aan het zwembad zit”, aldus Paul.

GINGERY Poolside Gin, bottle shot, Alles over gin.

Perfect serve GINGERY Poolside Gin

GINGERY Poolside Gin is speciaal voor gin-tonics ontwikkeld. Omdat de smaak al zo vol is van zichzelf, is een Premium Indian Tonic Water of Mediterranean Tonic Water al voldoende.
Met betrekking tot garnering wordt een schijfje verse gember en een schijfje limoen aangeraden. Zij ondersteunen de tonen van de gin.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml GINGERY Poolside Gin
  • 150 ml Premium Indian Tonic Water
  • Ter garnering een schijfje verse gember en een schijfje limoen
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Vul een ballonglas met grote ijsblokjes. Roer het ijs rond in zodat het glas koud wordt. Dit noemen ze ook wel frapperen.
Roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond en schenk het overtollige gesmolten ijswater uit het glas.

Voeg 50 ml GINGERY Poolside Gin toe, gevolgd door 150 ml Premium Indian Tonic Water en garneer eventueel met een vers schijfje gember en een schijfje limoen.
Roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken vermengd worden.

Tip: schenk de tonic in met behulp van een cocktaillepel. Plaats deze lepel op een hoek van zestig graden in je glas en schenk de tonic in.
De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Perfect serve, GINGERY Poolside Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Paul.

1.077
Laat een bericht achter