Cabecita Loca Essential Gin, Botellas Y Mas, Alles over gin.

Alles over Cabecita Loca Essential Gin – Het persoonlijke verhaal achter de fles

In de ruige Huesca regio vinden we de plaats Barbastro. Dit is dé plaats waar de Cabecita Loca Essential Gin het levenslicht zag. Deze bijzondere Spaanse gin heeft inmiddels ook haar weg naar Nederland gevonden. Carlos Haro, eigenaar van Botellas Y Mas, besloot namelijk op een dag de distillaten van Cabecita Loca te importeren. Met zijn roots in Spanje wilde hij mooie Spaanse producten naar Nederland halen. En met succes!
Wij spraken Carlos en maakten kennis met het persoonlijke verhaal achter deze bijzondere gin én leerden hoe het haar steentje bijdraagt aan een mooiere wereld..

De start van distilleerderij Binomio

De Cabecita Loca Essential Gin is ontwikkeld door distilleerderij Binomio, een hecht en klein familiebedrijf onder leiding van Victor Claveria Barrabes.
Toen Victor net begon met de distilleerderij produceerde hij er hoofdzakelijk kwaliteitswijnen. Toch bleef de drang naar het produceren van andere distillaten op basis van wijn aanwezig en groeide dit gevoel met de dag. Daarom besloot Victor om naast wijn ook een Sangria te gaan produceren. Voorwaarde die hij stelde was dat er alleen kwalitatief goede ingrediënten gebruikt zouden worden en het zeker geen “vakantielimonade” zou worden.
Victor haalde kaneel uit Sri Lanka, vanille uit Papoea Nieuw-Guinea en rode wijn uit de Huesca regio. Het resultaat was een kwalitatief hoogstaande Sangria die zelfs tot twee keer toe is verkozen tot beste Sangria van Spanje!

Na de Sangria voegde Victor een Vermout toe aan de range. De reden voor dit distillaat was eenvoudig; in Spanje is Vermout een erg populair drankje. Zo populair dat er razendsnel “Vemuterias”, oftewel speciale Vermout bars, uit de grond schieten en deze drank zij aan zij met gin gaat!

Het duurde dan ook niet lang tot Victor ook een gin begon te produceren..

Cabecita Loca Essential Gin

Cabecita Loca Essential Gin wordt gemaakt van jeneverbessen, koriander, citroen- en sinaasappelschillen. De belangrijkste botanical, de jeneverbes, komt uit natuurparken in de regio. Voor Victor betekent dit dat hij een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meedraagt als producent. Daarom doneert hij 5% van de verkoopopbrengst aan een stichting die natuurparken onderhoudt in de Huesca regio. Leuk om te weten is dat het bedrijf hierdoor een label heeft ontvangen voor “Ambachtelijke levensmiddelenproducent van de provincie Aragon”.

Wat de Cabecita Local Essential Gin zo uniek maakt is dat de botanicals vóór het distillatieproces aan witte wijn worden toegevoegd. Doordat het alcoholpercentage in het begin al hoger ligt, krijgt de Cabecita Loca Gin een complexere smaak.
Om het gewenste alcoholpercentage te krijgen wordt er uiteindelijk bronwater uit de Pyreneeën gebruikt. Het distillaat wordt hiermee verdund tot er alcoholpercentage van 42,5% ontstaat.

Dat Victor succesvol is met de Cabecita Loca Essenstial Gin bewijst de IWCS in 2019 in London. Hier ontving de gin een bronzen medaille in de categorie “Beste Gin contemporary style”. Ook in Spanje ontving Victor diverse (lokale) prijzen!

Dranken Cabecita Loca, Alles over gin.-2

Verhaal achter de naam en fles

Vrij vertaald betekent Cabecita Loca een gekke, wilde meid. Een echte losbol met een eigenwijs karakter. Ze wordt vaak leuk en aantrekkelijk gevonden, omdat ze net iets anders is dan rest. Volgens de producent geldt dit ook voor deze gin en draagt zij de naam met trots!

Het ontwerp van de fles komt uit de koker van Victor en sluit volledig bij de naam aan. Deze is namelijk gebaseerd op het feit dat als de “cabecita loca” teveel drinkt, alles om haar heen minder scherp wordt. De teksten beginnen dan als het ware te dansen op de fles.

Fles, Cabecita Loca Essential Gin, Alles over gin.

Gin Tonic Cabecita Loca, dé perfect serve

Doordat de Cabecita Loca Essential Gin een unieke smaak heeft en een fijne complexiteit van citrusvruchten kent, wordt aangeraden om de gin puur te drinken. Toch leent deze gin zich ook uitstekend voor een fijne gin-tonic en delen wij hierbij de perfect serve genaamd Gin Tonic Cabecita Loca!
Dit is een gin-tonic waarbij de ginsmaak intact blijft, maar er toch een frisse, licht zoete twist aan wordt meegegeven.

Wat hebben we nodig:
50 ml Cabecita Loca Essential Gin
150 ml Indian Tonic Water
Vier bramen
Drie muntblaadjes
Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Voor de perfect serve vul je een ballonglas met grote ijsblokjes en roer je deze voor 10-15 seconden rond in het glas. Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je de gin toe aan het glas.

Schenk daarna de Indian Tonic Water in en garneer met de bramen en muntblaadjes. Roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Tip: schenk de tonic in met behulp van een cocktaillepel. Plaats deze lepel op een hoek van zestig graden in je glas en schenk de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Perfect serve, Cabecite Loca Essential Gin, Alles over gin.

2.697
Laat een bericht achter