Top 10 gins voor kerst, Alles over gin.

Alles over de nieuwste kerst gins – Ontdek de top 10 nieuwe gins hier als eerste

Nog een paar weken en dan staan de kerstdagen voor de deur. Ben jij nog op zoek naar een tof gin cadeau voor een andere gin liefhebber of wil je zelf je wishlist gaan aanvullen? Dan moet je deze gin story zeker gaan lezen!
In de afgelopen twee weken deelden wij veel nieuwe pareltjes. Achter de schermen zijn wij namelijk op zoek gegaan naar nieuwe gins die de feestdagen van iedere gin liefhebber compleet maken. Gins met een goed verhaal, een onderscheidende smaak, een mooie fles.. Kortom, gins waar ons hart sneller van gaat kloppen.
In deze gin story vind je de top 10 kerst gins, uiteraard inclusief alcoholvrije opties. We zijn benieuwd welke gins er met jou mee naar huis mogen gaan!

#1 Rechtstreeks uit Italië – PIERO Gin

PIERO Gin is een nieuwe gin range die wij exclusief naar Nederland hebben gehaald. Deze gins smaken niet alleen erg goed, maar zien er ook nog eens stoer uit. Perfecte keuze voor de mannen onder ons!
De PIERO Gin range bestaat uit drie verschillende gins met ieder een eigen stijl én smaak; een Dry Gin, Navy Strength Gin (58%) en een zoetere, zachte Old Tom Gin.

Op de neus is PIERO Dry Gin een echte citrus gin. Zoete tonen van sinaasappel en een subtiele florale ondertoon domineren de geur. Qua smaak komt er een prachtige mix tevoorschijn van de zoetheid van sinaasappelen, de bitterheid van jeneverbessen, de kruidigheid van kardemom en gember én de florale toets van de geheime botanical. PIERO Dry Gin is een prachtige evenwichtige gin met een volle smaak. De afdronk is soepel en lang. Aan het einde verrast de gin je nog een laatste keer met een pittige, verwarmende kick.

Koop PIERO Dry Gin hier.

Op de neus begroet PIERO Navy Strength Gin je door een krachtige citrus toon. Qua smaak is de citrus ook duidelijk aanwezig en samen met de kruidige aroma’s komt zij heel sterk naar voren. Een mooie smaakexplosie volgt die wordt gecombineerd met een verwarmende kick door het hoge alcoholpercentage en de gember. De gin ebt vervolgens op subtiele wijze weg en er ontstaat een aangename, zachte afdronk.
Het opvallende aan PIERO Navy Strength Gin is dat deze gin een hoog alcoholpercentage heeft, maar zij nog steeds zorgt voor een soepel mondgevoel. Voor de gin liefhebber die er van houdt om een gin puur te drinken, is dit zeker het proberen waard.

Koop PIERO Navy Strength Gin hier.

Op de neus komt er een subtiele citrus geur tevoorschijn bij PIERO Old Tom Gin. De gin verraadt nog niet zo heel veel qua geur. Qua smaak gebeurt het tegenovergestelde. PIERO Old Tom Gin is een heerlijke, soepele gin met een zoete toets. Het mondgevoel is erg zacht. In de afdronk komt de karamel duidelijk tevoorschijn en weet de gin perfect af te ronden.

Koop PIERO Old Tom Gin hier.

PIERO Dry Gin range, exclusief bij Alles over gin.

#2 Vanuit de polder – Haegens Gin Bloemig

Haegens Gin Bloemig is een nieuwe Nederlandse gin die met veel liefde wordt gemaakt door Haegens Distillery uit Dronten. Wat deze gin haar onderscheidende karakter geeft is de hoofdbotanical eucalyptus. Deze botanical komt niet veel voor in gins en dat maakt Haegens Gin Bloemig echt een hele unieke én verrassende gin.

Op de neus komt het aroma van de eucalyptus duidelijk naar voren. Dit aroma wordt aangevuld door tonen van kardemom en vlierbloesem. Het is een fascinerende gin; kruidig, fris en een lichte florale toets.
Qua smaak is Haegens Gin Bloemig een florale en frisse gin met een lichte kruidigheid. Het florale karakter heeft de gin te danken aan de vlierbloesem en het paradijszaad. De tonen van deze botanicals worden op mooie wijze gecomplementeerd door de kruidige tonen van groene kardemom. Er ontstaat hierdoor een bijzondere citrusachtige smaak. Het is de eucalyptus die zorgt voor een zacht mondgevoel en een zeer lange, frisse afdronk.

Koop Haegens Gin Bloemig hier.

Haegens Gin Bloemig, Alles over gin.

#3 ‘Het broertje van’ – Haegens Gin Citrus

Haegens Gin Citrus is het broertje van Haegens Gin Bloemig en zoals de naam al doet vermoeden, spelen citrusvruchten de rol in deze gin. Hoewel deze gin een hoog alcoholpercentage van 46% heeft, is het een zeer toegankelijke citrus gin.

Op de neus begroet Haegens Gin Citrus je vrijwel direct door de citroenverbena. Samen met de citroenschillen zorgt zij voor een milde, aangename citrusgeur. Gun je Haegens Gin Citrus de tijd “om te luchten”, dan zul je zien dat de gin ruimte krijgt en de geuren duidelijker naar voren komen.
Qua smaak is Haegens Gin Citrus een krachtige citrus gin met duidelijke tonen van citrusschillen en citroenverbena. De gin deelt eerst haar citrusaroma’s met je, waarna een pittige kick volgt. De gin wordt daarna zachter en de lange afdronk wordt ingezet, waarna Haegens Gin Citrus op verwarmende wijze wordt afgerond.

Koop Haegens Gin Citrus hier.

Haegens Distillery, ontdek deze gins uit de polder, Haegens Gin Bloemig, Haegens Gin Citrus, Alles over gin.

#4 Dé gin van de Noordpool – Bivrost Arctic Gin

Bivrost Arctic Gin is sinds eind 2023 in Nederland verkrijgbaar. Deze opvallende gin heeft een lange weg afgelegd; zij wordt namelijk gemaakt bij de meest noordelijke distilleerderij ter wereld. Het is dus letterlijk en figuurlijk een gin van de Noordpool. De smaak van Bivrost Arctic Gin is al net zo puur als deze prachtige locatie!

Deze smaakvolle, heldere gin wordt gemaakt van maar liefst drieëntwintig botanicals. Lokale bessen en kruiden spelen hierin de hoofdrol.
Op de neus komen frisse citrus tonen en kruidige aroma’s tevoorschijn. Op de achtergrond is een subtiele hint van bessen te herkennen. Qua smaak komen crispy citrustonen tevoorschijn, aangevuld met de zoetheid van rood fruit, een subtiel zuurtje en een kruidige ondertoon. De gin zorgt voor een ware smaakexplosie, waarna een zachte en lange afdronk ingezet wordt. Door de kruidigere botanicals zoals kaneel en venkel heeft de afdronk een kleine pittige kick met een heerlijk verwarmend effect. Bivrost Arctic Gin heeft een volle smaak en zorgt voor een soepel mondgevoel.

Koop Bivrost Arctic Gin hier.

Gin story, Bivrost Gin, Aurora Spirit Distillery, Alles over gin.

#5 To the moon & back – Moon Spirits Premium Dry Gin

Moon Spirits Premium Dry Gin is een Duitse gin die in 2022 gelanceerd werd en in oktober 2023 exclusief door ons naar Nederland werd gehaald. Wat deze gin zo uniek maakt is haar smaak die ze te danken heeft aan de Queen of the Night Cactus. Leuk om te weten is dat de bloem van deze cactus maar eens per jaar in de nacht opent.

Op de neus is Moon Spirits Premium Dry Gin licht kruidig met een krachtige citrus toets en subtiele florale tonen op de achtergrond.
Qua smaak neemt Moon Spirits Premium Dry Gin je “mee naar de maan en terug”. Er ontstaat een frisse mix van jeneverbessen en kruiden, waarbij de kardemom een dominante rol speelt. Vanaf de achtergrond komt er een klein pepertje tevoorschijn door de kardemom, roze en zwarte peper. Samen zorgen zij voor een mooie kick en een heerlijk verwarmend effect. Het resultaat is een complexe gin met een volle smaak.

Dit is de perfecte gin voor de gin liefhebber die zijn / haar smaakpapillen optimaal wil laten verrassen. Deze gin heeft twee gezichten. In pure vorm zorgt de gin voor een bijzondere smaakexplosie, een smaak die lastig te omschrijven maar zeker uitnodigend is. Indien er tonic aan toegevoegd wordt, opent deze gin zich als een bloem en komen er weer hele andere aroma’s tevoorschijn.

Koop Moon Spirits Premium Dry Gin hier.

Perfect serve Moon Spirits Premium Dry Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

#6 Alcoholvrije favorieten – Sir. James 101 Ginger Mule & Passionfruit Martini

Begin december lanceerde Sir. James 101 twee nieuwe alcoholvrije drankjes; de Ginger Mule en de Passionfruit Martini!

Sir. James 101 Ginger Mule is de alcoholvrije variant van de wereldberoemde Moscow Mule. Voor deze Ginger Mule wordt gember gecombineerd met limoen en dat zorgt voor een heerlijk verfrissend drankje met een pittige bite van de gember!
Op de neus komen vooral de frisse tonen van de limoen tevoorschijn. Qua smaak komt de limoen ook duidelijk naar voren, maar nu delen zij de hoofdrol met gember. De kruidige gembertonen zorgen voor een geweldige kick en een verwarmend effect in de afdronk. Een aangenaam drankje, zeker als je (licht) pittige drankjes kunt waarderen en van gember houdt!

Koop Sir. James 101 Ginger Mule hier.

Sir. James 101 Passionfruit Martini is de alcoholvrije variant van de welbekende Pornstar Martini.
Op de neus komen de zoete en frisse tonen van vanille en passievrucht je direct tegemoet. Qua smaak is Sir. James 101 Passionfruit Martini ook een zoet drankje en draait het vooral om de passievrucht. Op de achtergrond is de vanille subtiel te herkennen, maar neemt zij juist de (lange) afdronk weer over.

Koop Sir. James 101 Passionfruit Martini hier.

Sir. James 101 Ginger Mule, Sir. James 101 Passionfruit Martini, Alles over gin.

#7 Vanuit de prachtige Filipijnen – Santa Ana Gin

Santa Ana Gin is een Filipijnse gin die in 2022 haar intrede in Nederland deed. Deze bijzondere gin wordt gemaakt van vijf klassieke en vier lokale botanicals. Onder de klassieke botanicals vallen jeneverbessen, koriander, engel- en iriswortel en venkel. De botanicals uit de Filipijnen zijn Dalandan (zoete sinaasappel), alpinia (gemberlelie), kalamansi en ylang-ylang. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat er een complexe gin met kruidige, florale en frisse citrustonen ontstaat. De fles is een echte eye-catcher en dat maakt Santa Ana een zeer gewilde gin!

Op de neus wordt je begroet met een verleidelijke licht kruidige geur en een subtiel zoetje.
Qua smaak laat Santa Ana Gin haar complexe karakter op krachtige wijze zien. Santa Ana Gin zorgt voor een vol mondgevoel waarbij de bloemige tonen van de aplinia en ylang-ylang duidelijk naar voren komen. Zij worden gecombineerd met een pittige kick die zorgt voor een verwarmend effect. Er gebeurt heel veel tegelijk waardoor het onmogelijk is om alle botanicals te onderscheiden; een verrassende smaakexplosie is wat er ontstaat, waarna de lange en volle afdronk ingezet wordt. Het verwarmende effect blijft zelfs in de afdronk aanhouden. Een ware smaakbeleving!

Koop Santa Ana Gin hier.

Maak kennis met Santa Ana Gin, Filipijnen, Alles over gin.

#8 Voor de passievrucht lovers – SIS GIN

SIS Gin is de allereerste Nederlandse gin (met Spaanse roots) die met passievruchten is gemaakt. Deze gin staat voor gezelligheid, genieten, een gevoel van samenzijn en plezier hebben. En dat proef je terug in de friszoete smaak van deze onderscheidende gin!

Op de neus heeft SIS Gin een friszoete geur. Tonen van sinaasappel komen duidelijk naar voren en worden aangevuld met een fris vleugje van de passievrucht en de limoenblaadjes.
Qua smaak zorgt deze Nederlandse gin voor een geweldige en zeer onderscheidende smaakexplosie. De gin laat eerst haar passie- en citrusvruchten op een krachtige wijze naar voren komen, waarna de gin zachter wordt en juist de kruiden op harmonieuze wijze naar voren brengt. In de lange afdronk zijn het de limoen en gember die duidelijk naar voren komen. De gember weet de gin af te ronden op verwarmende wijze.

Tip van ons: probeer SIS Gin eerst puur te drinken om deze ware smaakexplosie te ervaren.

Koop SIS Gin hier.

 SIS Gin, Nederlandse gin met passievruchten, Alles over gin.

#9 Rechtstreeks uit Japan – 135 East Hyogo Dry Gin

135 East Hyogo Dry Gin is een nieuwe Japanse gin die haar weg naar Nederland in 2023 vond. Het unieke aan deze gin is dat het wordt gemaakt van drie Westerse botanicals en vijf Japanse. Als finishing touch wordt er ook nog sake aan toegevoegd. Dit zorgt voor een volle, krachtige citrus gin met een Japanse twist. Ondanks de gebruikte sansho peper en sake is de gin erg toegankelijk gebleven en zorgt het voor een soepel mondgevoel.

Op de neus begroet 135 East Hyogo Dry Gin je met een mooi vol citrusaroma en een subtiele bloemige vleug van de sencha. Qua smaak komen de citrustonen ook weer naar voren, maar ditmaal worden zij gecombineerd met de pittigheid van de sansho peper. De gin laat zien dat zij haar mannetje kan staan en toont haar krachtige karakter. De pittigheid blijft aanwezig tot in de lange afdronk. Langzaamaan wordt de gin zachter en is er weer een licht florale toets te herkennen van de sencha. Hoewel de gin een krachtig karakter heeft, blijft zij toch erg toegankelijk. Leuk om hierbij te weten is dat het de sake is die de pittigheid van de sansho peper weet te verzachten.

Koop 135 East Hyogo Dry Gin hier.

Het persoonlijke verhaal achter 135 East Hyogo Dry Gin, Alles over gin.

#10 En nog een fantastische Japanse gin – Tenjaku Gin

Wij houden van Japan en als er een nieuwe Japanse gin haar intrede doet, willen we deze zeker gaan proberen. Tenjaku Gin is een prijswinnende gin uit Japan die ook recentelijk naar Nederland is gekomen.
Voor deze gin wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk lokale botanicals. De gebruikte perziken, sansho peper, yuzu en groene thee geven samen een geweldige impressie van de smaken van Japan. Qua smaak is Tenjaku een lichte, evenwichtige en toegankelijke gin.
Wat deze gin uniek maakt is de basis. Deze bestaat namelijk uit 66% graan en 34% riet.

Op de neus is Tenjaku Gin een citrus en licht florale gin. Dominant komt de fris- en zoetheid van de yuzu naar voren, op de achtergrond zijn de jeneverbessen en het zoetje van de perzik te herkennen.
Qua smaak komen juist de kruiden en groene thee naar voren en geeft de sansho peper een pittige twist aan de smaak. Een zachte afdronk volgt en is gevuld is met de zoete(re) tonen van sinaasappel.

Koop Tenjaku Gin hier.

Tenjaku Gin, Japanse gin, Alles over gin.

Ps. Alle sfeerfoto’s komen van de gin merken zelf en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

394
Laat een bericht achter