Top 10 best gelezen gin stories, Alles over gin.

De tien best gelezen gin stories van 2020 op een rijtje gezet!

Het jaar 2020 is echt voorbij gevlogen! Dit geldt ook voor de gin stories; dit is namelijk alweer de 91e gin story van Alles over gin.! We deelden dit jaar gin stories over bezochte gin festivals en -events, maar ook zetten we tonics in de spotlight, lichtten we gins uit op een persoonlijke manier, namen we je mee naar distilleerderijen om daar eens in de keuken te kijken en spraken we succesvolle bartenders die vol passie iedere keer weer de mooiste dranken serveren.
Wij waren nieuwsgierig welke gin stories het beste gelezen waren en besloten ze op een rijtje te zetten. In deze gin story zie je welke gin stories het meest gelezen zijn. Heb jij ze allemaal al gelezen?

Gin story no 10. – Op bezoek bij Stokerij Texel

Begin dit jaar bezochten wij Stokerij Texel op het mooie Texel. Deze stokerij is in 2016 opgericht door Jaco Spek en Kees Groenewoud. Samen maken zij distillaten van lokale ingrediënten en hiermee brengen zij letterlijk en figuurlijk de geuren en smaken van Texel in de fles. Wij spraken met Jaco, één van de oprichters, en na zijn verhaal en het proeven van de TX Gin, begrijpen wij waarom zij zoveel fans in binnen- en buitenland hebben. Deze gin is geweldig en het verhaal van de oprichters is een bijzonder en heel succesvol avontuur.

De volledige gin story lees je hier.

Stokerij Texel, Alles over gin.

Gin story no. 9 – Botanical uitgelicht: Bourbon Vanille

Bourbon Vanille is een veelzijdig ingrediënt die het leven net iets zoeter maakt. Daarom vindt je het vaak in snoep, ijs, taart en parfum. Sinds de lancering van Sir Edmond Gin is Bourbon Vanille ook te vinden in gin. Het is namelijk de hoofdbotanical van deze geweldige gin.
Hoewel Bourbon vanille in vele producten terug is te vinden, is het niet “zomaar” een ingrediënt / botanical. Sterker nog, er gaat een hele geschiedenis achter schuil.. Wist je bijvoorbeeld al dat een kilo vanille vele malen duurder is dan een kilo zilver? De founders van Sir Edmond Gin namen ons mee de geschiedenis in en deelden het bijzondere verhaal van Bourbon Vanille met ons.

De volledige gin story lees je hier.

Sir Edmond Gin, Bourbon vanilla infused, Alles over gin.

Gin story no. 8 – Uitgelicht: Bobby’s Schiedam Dry Gin

Bobby’s Schiedam Dry Gin is opgericht door Sebastiaan van Bokkel. Op een dag besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Hoewel hij het idee had om een eigen jenever te gaan ontwikkelen, lanceerde hij uiteindelijk (eerst) de fantastische Bobby’s Schiedam Dry Gin. Alle puzzelstukjes vielen namelijk op hun plaats toen zijn moeder hem vertelde dat zijn opa vroeger (onbewust) al gin maakte. De opa van Sebastiaan had vroeger een eigen drankflesje. Omdat hij de geuren en smaken van Indonesië miste, voegde hij hier kruiden en specerijen aan toe om zo zijn eigen drankje te maken. Zo maakte zijn opa toen al een soort Bathtub Gin. Sebastiaan vond dit verhaal geweldig en besloot hier op voort te borduren. Inmiddels is de familie uitgebreid met een jenever en een special edition. Ook groeide het team uit (zo kwam onder meer Sebastiaan’s broer David bij het team) en is Bobby’s Schiedam Dry Gin inmiddels in meer dan vijftig landen aanwezig.

De volledige gin story lees je hier.

Uitgelicht - Bobby's Schiedam Dry Gin, Herman Jansen, Alles over gin.

Gin story no. 7 – Nieuw festival: Gin & Rum Festival

Dit jaar zou er een nieuw festival gelanceerd worden; het Gin & Rum festival. Helaas kwam COVID om de hoek kijken en werden alle zeven festivals geannuleerd..

De volledige gin story lees je hier.

Gin & Rum Festival, giveaway, Alles over gin.

Gin story no. 6 – Hotspot alert: Eetcafé De Kleine Prins in Den Haag

Ondanks dat het oppervlakte van Eetcafé De Kleine Prins “maar” 45m2 betreft, is dit de grootste gin-tonic bar in Den Haag. Eigenaar Serge Prins nam dit café tien jaar geleden samen met zijn vrouw Sandra over. Wat begon met vijf gins mondde uit in een heuse gin verzameling van meer dan 200 verschillende soorten gins en dertig tonics. Het is een heus gin paleis die je als gin liefhebber gewoon een keer bezocht moet hebben.

De volledige gin story lees je hier.

Eetcafe De Kleine Prins, Den Haag, Alles over gin.

Gin story no. 5 – Spotlight tonic: StrangeLove

Het Australische merk StrangeLove heeft in haar geboorteland menig ginliefhebber gelukkig gemaakt met een fijne tonic die ideaal is voor in de mix. In Nederland is het daarentegen een redelijk nieuw merk; sinds mei dit jaar is StrangeLove beschikbaar en is het aan Sir Joe de schone taak om dit toffe en speelse merk verder op de kaart te zetten.
Namen als Hot Ginger, Dirty Tonic en Salted White Grapefruit geven al aan dat we hier met een totaal nieuw concept te maken hebben. Eentje die we in de gaten moeten gaan houden.. 

De volledige gin story lees je hier.

StrangeLove premium mixers, Alles over gin.

Gin story no. 4 – Op bezoek bij Cley Distillery

Cley Distillery is een Rotterdamse distilleerderij die vol passie en liefde gerund wordt door Paul den Dulk en Maria Neves. Het unieke aan deze distilleerderij is dat zij tot op heden de enige commerciële micro-distilleerderij in Rotterdam zijn. In 1984 sloot Distilleerderij Henkes namelijk zijn deuren en dit was de laatste actieve distilleerderij.
De eerste distillaten die Paul en Maria produceerden waren twee whisky’s; Cask Strength (58%) en Malt & Rye (46%). Niet lang daarna volgden ook de Cley Dutch Dry Gin en de Cley Dutch Dry Gin Barrel Aged. In 2019 werd ook de Cley Single Malt Whisky (40%) aan deze range toegevoegd.

De volledige gin story lees je hier.

Cley Distillery, Binnenlands Gedistilleerd, Alles over gin.

Gin story no. 3 – Op bezoek bij P. Loopuyt & Co. Distillers in Schiedam

Een illegale bar, maandelijkse bokswedstrijden, “gestolen” kunstvoorwerpen.. De Loopuyt distilleerderij heeft zoveel meer te bieden dan alleen een goede Loopuyt gin-tonic. De eigenaar heeft er een geweldig concept omheen gebouwd.
Toen Loopuyt eind vorig jaar ook nog de smaakvolle Loopuyt Virgin 0% lanceerde, had onze nieuwsgierigheid een piek bereikt. Wij wilden meer weten van deze distilleerderij en het bijzondere concept. In deze gin story lees je alle ins en outs die je wilt weten over Loopuyt.

De volledige gin story lees je hier.

Op bezoek bij de Loopuyt Distilleerderij in Schiedam, Alles over gin.

Gin story no. 2 – Spotlight tonic: Fentimans

Tegenwoordig kun je niet meer om de mooie gekleurde frisdranken en tonics van Fentimans heen. Toch kent Fentimans al een levensweg van meer dan honderd jaar. En dat omdat founder Thomas Fentiman besloot een deal te maken in ruil voor een lening.. Indien de lening niet terugbetaald zou worden, zou Thomas de beschikking krijgen over het recept van botanisch gebrouwen gemberbier. Zo geschiedde!
Inmiddels bestaat de range uit diverse frisdranken, soda water, tonics en een glutenvrije alcoholische ginger beer. Wij nemen je mee de geschiedenis in én zetten alle Fentimans drankjes voor jou op een rijtje.

De volledige gin story lees je hier.

Fentimans, spotlight tonic, Craft Drinks, Alles over gin.

Gin story no. 1 – Spotlight tonic: Coca-Cola Signature Mixers

Coca-Cola heeft een ijzersterke naam als het om cola gaat. Toch besloot het bedrijf zich in 2018 ook te gaan richten op de wereld van mixers en cocktails. Vijf van de meest invloedrijke mixologen werden samengebracht op een geheime locatie in Londen. Hier hadden zij één doel; “het creëren van vier exclusieve smaken gebaseerd op de smaak van Coca-Cola. Al deze vier moeten door hun complexe karakter nóg beter te mixen zijn met verschillende spirits voor die speciale aangelegenheden”.
Coca-Cola gaf het team van vijf de beschikking over de Coca-Cola siroop en circa tweehonderd traditionele én moderne ingrediënten. De uiteindelijke signature mixers weten de perfecte balans tussen de smaak van Coca-Cola en de gekozen dark spirit te bewerkstelligen.

De volledige gin story lees je hier.

Spotlight tonic, Coca-Cola Signature Mixers, Alles over gin.

1.615
Laat een bericht achter