Logo The Hague Cocktail Week, Alles over gin..jpg

Alles over The Hague Cocktail week – Alle informatie die jij zoekt over dit event

The Hague Cocktail Week staat weer voor de deur! Van 2 tot en met 11 oktober wordt Den Haag omgetoverd tot de stad van de cocktails. Dit event is een viering van de dynamische cocktailscene die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld in Den Haag.
Tijdens deze negen dagen openen maar liefst vierentwintig premium bars en restaurants hun deuren en serveren jou met liefde en passie de mooiste cocktails. In deze gin story lees je alles wat je moet weten over dit event; wie doet ermee, wat zijn de kosten, hoe kun je je aanmelden én nog belangrijker, wat kun je verwachten tijdens The Hague Cocktail Week?

De stad van de cocktails

In Den Haag zijn geweldige bars en restaurants gevestigd die samen één ding gemeen hebben; de voorliefde voor cocktails. Zij laten tijdens de The Hague Cocktail week een enorme variëteit aan cocktails zien. Al deze cocktails worden gemaakt met verschillende dranken, zoals die van Bacardi, Diageo, Royal Bliss, Seedlip en Distilleerderij Van Kleef. Deze vijf bedrijven zijn dan ook de grootste sponsors van dit event. Andere sponsoren zijn Brighton Gin, Nàdar Gin, Gin 1689, Tanqueray No. Ten, Nocto, en PASSION4GIN.

Bars en restaurants die je tijdens de The Hague Cocktail Week kunt bezoeken voor een heerlijke cocktail zijn:

Wat kan je verwachten?

Het leuke aan de The Hague Cocktail Week is dat je op een speelse en unieke wijze kennis kunt maken met geweldige cocktailbars en restaurants die de mooiste cocktails op hun kaart hebben staan. Naast het genieten van cocktails staan er ook een aantal proeverijen, masterclasses, evenementen en lanceringen op de planning.

Chivas Regal zal de “The Blend” in de Gold Bar organiseren; hierbij maak jij je eigen Scotch whisky die je later mee naar huis mag nemen. Bij de Five Points Bar in Den Haag kun je een highball masterclass bijwonen die ter ere van het 200-jarige jubileum van Johnny Walker georganiseerd wordt.

En cocktailbar Bricks Hooch & Brew gaat de Brighton Gin Martini Night organiseren waarbij je kennismaakt met de Navy Strength gin Brighton Gin uit Engeland. Zoals Caco Mosan van Bricks Hooch & Brew zelf zegt; “De Haagse Cocktailweek is een geweldige promotie! Tijdens deze week zijn er diverse evenementen. In de ene bar leer je over de kunst van het distilleren, terwijl je in de andere alles te weten komt over het erfgoed van iconische likeurmerken“.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal drankmerken die hun (nieuwe) producten tijdens The Hague Cocktail Week gaan lanceren, waaronder Nàdar Gin. “We zien The Hague Cocktail Week als het perfecte lanceringsplatform om onze nieuwe Nàdar Gin en wodka op de Nederlandse markt te introduceren. Dit zijn de eerste merken met een negatieve CO2-uitstoot ter wereld en we denken dat zowel barkeepers als consumenten van de smaak zullen genieten en de ethische houding zullen waarderen”, aldus een enthousiaste Ian Stirling van Schotse Arbikie Distillery.

Wat kost het?

Iedere bar en restaurant bieden ieder drie cocktails aan gemaakt van dranken van Bacardi, Diageo, Distilleerderij Van Kleef, Chivas Regal, Brighton Gin, Royal Bliss en Seedlip. De prijs per cocktail is € 8,00 en deze kunnen gewoon aan de bar besteld worden. Voor meer over de cocktails kun je ter plekke bij de bar het cocktailmenu bekijken.

Cocktailmenu’s

Om je alvast een idee te geven wat je mag en kan verwachten met betrekking tot de cocktailmenu’s, delen we hierbij de menu’s van Eetcafé De Kleine Prins, Bricks Hooch & Brew en The Court (klik om te vergroten).

 

Een speciale gin cocktail van Bricks Hooch & Brew voor thuis

Kun je ook niet wachten tot je kunt genieten van een cocktail? Bartenders Caco Mosan en Alice Razzi van Bricks Hooch & Brew creëerden speciaal voor The Hague Cocktail Week de 20’s Cobbler. Zij delen hier het recept zodat je ook thuis kunt genieten van deze geweldige gin cocktail!

Wat hebben we nodig:

  • 40 ml OPIHR Spiced London Dry Gin
  • 10 ml Camille Quaglia likeur
  • 40 ml ananassap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 20 ml Tepache siroop
  • 15 ml Sherry Fino
  • Grote ijsblokjes
  • Crushed ice
  • Schijfje gedroogde ananas, vier rode bessen en een takje munt voor de garnering

Wat gaan we doen:
Voeg de Opihr Gin, Camille Quaglia likeur, ananas- en sinaasappelsap, Tepache siroop, Sherry Fino en grote ijsblokjes toe aan een cocktailshaker en shake tot het één geheel wordt.
Vul een longdrinkglas met crushed ice en schenk de mix middels een zeefje (double strain) in het glas.
Garneer met het gedroogde schijfje ananas, de vier rode bessen en het takje munt.

 

Ps. De foto’s komen van de organisatie van The Hague Cocktail Week.

2.921
Laat een bericht achter