The Duchess alcoholvrije gin-tonic, Floral, Alles over gin.-2

Alles over The Duchess – Het persoonlijke verhaal achter de fles

Een alcoholvrije gin-tonic, maar wél met de authentieke gin-tonic smaak. Het klinkt als een droom! Gelukkig voor ons hebben Johannes Le Roux, Inus Smuts en Stefan Marcel Gerard deze droom werkelijkheid laten worden. Zij ontwikkelden The Duchess, de allereerste alcoholvrije gin-tonic ter wereld.
Met The Duchess geniet je van je geliefde drankje op ieder moment van de dag; tijdens het autorijden, op het terras, tijdens een feestje, na het sporten, bij een maaltijd.. en dat allemaal zonder nadelen! Zoals de heren zelf zeggen; “The Duchess G&T’s hebben een goede smaak, bedienen je met gemak (“grab & drink”) en de longnecks zien er ook nog eens sexy uit. Je pakt vanaf nu je gin-tonic moment zonder schuldgevoel”.
Hoog tijd voor ons om meer over deze alcoholvrije gin-tonics te weten te komen! Wij spraken Stefan in Amsterdam voor zijn persoonlijke verhaal achter The Duchess.

Het ontstaan van The Duchess

De Zuid-Afrikaanse Johannes en de Nederlandse Stefan hebben elkaar leren kennen in Zuid-Afrika. Johannes is daar geboren en getogen, Stefan heeft er grote delen van zijn leven doorgebracht uit liefde voor het land. Beide heren hebben een creatieve achtergrond. Zo komt Johannes uit de wereld van reclame en merklanceringen en Stefan uit de foto- en videografiewereld. Vanaf de eerste ontmoeting konden de inmiddels hechte vrienden het goed met elkaar vinden.
het idee van The Duchess is geboren op een brakke zondagmorgen in Amsterdam. Na een avondje stappen vroegen Johannes en Stefan zichzelf “waarom ze dit zichzelf aandoen en waarom is er geen sexy alternatief voor alcohol?”

Stefan en Johannes van The Duchess, acholvrije gin-tonic, Alles over gin.

The Duchess gin-tonics

The Duchess is de pionier op het gebied van alcoholvrije ready-to-drink dranken. Het merk startte in Kaapstad, waar Johannes woont en waar ook de productie plaatsvindt. Er is bewust gekozen om het merk en de alcoholvrije gin-tonics te lanceren in Zuid-Afrika. De markt is flexibel en Kaapstad is een pionier op de food & beverages trends.

Dat dit een goede keus is geweest bewijst de succesvolle introductie van The Duchess. In het eerste jaar zijn er één miljoen flesjes verkocht! Leuk om hierbij te vermelden is dat de eerste campagne voor The Duchess is geschoten in Amsterdam. Deze campagne leek wel een fashion / parfum reclame, waardoor iedereen in Zuid-Afrika in de eerste instantie dacht dat The Duchess uit Nederland kwam.

Inmiddels is The Duchess inderdaad uitgegroeid tot een lifestyle merk en is het populairder dan ooit in Zuid-Afrika! Uit grote delen van de wereld is er vraag naar hoogwaardige alcoholvrije alternatieven en inmiddels wordt The Duchess ook in Australië, België en het Verenigd Koninkrijk verkocht.

Lifestylemerk The Duchess, alcoholvrije gin-tonic, Alles over gin.

Lifestyle drankje zonder schaamte

Doordat het aanbod van alcoholvrije drankjes gering is, komt het regelmatig voor dat mensen toch een alcoholisch drankje bestellen om erbij te horen of om (negatief) commentaar voor te zijn. Helaas voelen nog steeds(te)veel mensen een bepaalde schaamte om niet te drinken. Om hier verandering in te brengen heeft het team van The Duchess ervoor gekozen een “sexy” longneck op de markt te brengen waar je met trots mee mag proosten!

The Duchess alcoholvrije gin-tonic voor ieder moment, Alles over gin.

Waar staat The Duchess voor

De vrouw die op de flesjes is afgebeeld staat voor The Duchess. Voor degenen die de gelijknamige film kennen, weten dat The Duchess staat voor female empowerment. Ze was de tijd ver vooruit en durfde tegen het establishment aan te schoppen. Dit karakter sluit perfect aan bij het rebelse idee achter een alcoholvrije gin-tonic en daarom is The Duchess verkozen tot boegbeeld van het merk.

Fijne bijkomende voordelen van The Duchess zijn dat de alcoholvrije gin-tonics weinig suiker bevatten, er ongelofelijk veel garneercombinaties mogelijk zijn, de afdronk lang en vol is en de flesjes 275 ml zijn waardoor ze prima stand-alone te drinken zijn.

The Duchess alcoholvrije gin-tonic, Alles over gin.

The Duchess range

Het doel van The Duchess was simpel; de smaak van de alcoholvrije gin-tonics moet overeenkomen met de smaak van London Dry Gin. Daarnaast moeten de alcoholvrije gin-tonics een vol mondgevoel geven en een lange afdronk kennen.
De alcohol mag hierin absoluut niet gemist worden; de consument is immers zeer sceptisch wanneer het gaat om 0.0%.  Het moeilijke van de smaakbepaling is dat 80% van de smaak bepaald wordt door alcohol, de zogenoemde smaakdrager.
Uiteindelijk heeft The Duchess de perfecte combinatie gevonden van botanische kruiden en een gin-extract van hergedistilleerde jeneverbessen. De gin-tonic range bestaat uit drie alcoholvrije gin-tonics; The Duchess Botanical, The Duchess Floral en The Duchess Greenery.

The Duchess Botanical is een combinatie van een hergedistilleerde jeneverbessen en een eigen (botanisch doordrenkte) tonic water. Het resultaat is de klassieke gin-tonic smaak met aromatische lagen van sinaasappel, kruidnagel, kardemom, steranijs en piment.

The Duchess Botanical, met botanicals, Alles over gin.

The Duchess Floral is een roze gin-tonic en is ook gemaakt van een hergedistilleerde jeneverbessen en een eigen (botanisch doordrenkte) tonic water. Aan deze alcoholvrije gin-tonic zijn geurige bloemenextracten toegevoegd, zoals de sleutelbloem, citrusbloesems en de inheemse honingstruik. Hierbij vullen de citrusbloesems de pittige smaak van jenever en tonic perfect aan, terwijl de honingstruik voor de Zuid-Afrikaanse “wortels” in The Duchess Floral zorgt. The Duchess Floral is een licht zoete alcoholvrije gin-tonic, de afdronk is lang en droog. Leuk om te weten is dat deze alcoholvrije gin-tonic de zoetste variant lijkt, maar in wezen het minste suiker bevat.

The Duchess Floral, met botanicals, Alles over gin.

Zoals de naam van The Duchess Greenery al doet vermoeden is deze alcoholvrije gin-tonic gemaakt van door de tuin geïnspireerde extracten zoals rozemarijn, limoenblaadjes en komkommer. De authentieke gin-tonic smaak is behouden gebleven, maar kent door deze botanicals een fijne verfrissende smaak met een lange, droge afdronk.

The Duchess, alcoholvrije gin-tonic, Greenery, Alles over gin.

Perfect serves

Hoewel de alcoholvrije gin-tonics van The Duchess prima puur te drinken zijn, bestaan er ook een aantal fijne combinaties die we jou niet willen onthouden. Daarom delen we hier drie perfect serves!

Klassiek: The Purist

  • Eén flesje The Duchess Botanical
  • Garneer met drie kardemomzaden en één kaneelstokje
  • Grote ijsblokjes

The Duchess alcholvrije gin-tonic, perfect serve The Purist, Alles over gin.Zoet: The Berry Burst

  • Eén flesje The Duchess Floral
  • Garneer met drie frambozen, een takje munt en limoenschil
  • Grote ijsblokjes

The Duchess alcholvrije gin-tonic, perfect serve Berry Burst, Alles over gin.Fris: The Garden Cocktail

  • Eén flesje The Duchess Greenery
  • Garneer met een takje rozemarijn, takje tijm en citroenschil (knijp de citroensap in je glas)
  • Grote ijsblokjes

The Duchess alcholvrije gin-tonic, perfect serve Berry Burst, Alles over gin.

PS. De foto’s komen van The Duchess!

6.807
2 reacties
Laat een bericht achter