Stokerij Klopman lanceert Schiewater Dutch Dry Gin, Alles over gin.

Alles over Schiewater Dutch Dry Gin – Een nieuwe, fascinerende gin van Stokerij Klopman

Stokerij Klopman is geen onbekende in de gin wereld. Met maar liefst vier gins op zijn naam wist founder Benno Klopman al meerdere gin harten te veroveren. En daar zullen nu alleen maar meer bij komen, want Benno lanceerde onlangs een gloednieuwe gin. Deze nieuwe gin draagt met trots de naam Schiewater Dutch Dry Gin!
Wij mochten deze gin als één van de eerste gin liefhebbers testen en oh my.. Benno heeft echt een pareltje gelanceerd. Met zoveel gins op de markt kan het een uitdaging zijn om een onderscheidende gin te lanceren, maar het is Benno met Schiewater Dutch Dry Gin dubbel en dwars gelukt!

Wie is Benno Klopman en wat is het verhaal van Stokerij Klopman?

Benno Klopman is een rasechte Haarlemmer die 57 jaar lang gin wist te mijden in zijn leven. Dit drankje leek hem he-le-maal niets. Totdat zijn zwager en golfbuddy na een middagje golfen een gin-tonic bestelde en bij Benno aandrong om het drankje toch eens te proberen. Vanaf dat moment was Benno verkocht; hier wilde hij alles van weten!

Enthousiast als Benno geworden was, volgde Benno in 2017 een opleiding in Schiedam en Hasselt waarbij hij alles leerde over distilleren en spirits. Het duurde niet lang of hij richtte zijn eigen stokerij op onder de naam Stokerij Klopman. Hoewel Benno zijn eigen recepten ontwikkelde, liet hij door gebrek aan stookruimte en apparatuur zijn recept bij Distilleerderij Onder de Boompjes in Schiedam stoken. Benno vult aan; “Dit deden zij echt prima, alleen als stoker wil je gewoon je eigen drank stoken”.

Het bedrijf groeide uit en in april 2022 verhuisde Benno naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Hier heeft hij een geweldige distilleerderij neergezet, waar hij zijn eigen producten kan ontwikkelen én kan stoken.
De ontwikkelingen gaan gestaag door met als nieuwste aanwinst Schiewater Dutch Dry Gin. Deze gin werd op 24 maart gelanceerd in Nederland!

Gin story, Schiewater Dutch Dry Gin, Alles over gin.

Maak kennis met Schiewater Dutch Dry Gin

Schiewater Dutch Dry Gin is de allereerste Rotterdamse gin van Benno. Deze gin is namelijk als enige ontwikkeld én volledig geproduceerd in de nieuwe distilleerderij. De andere gins zijn ontwikkeld in Haarlem en geproduceerd in Schiedam.
Juist hierdoor wilde Benno graag een ode brengen aan de Van Nelle Fabriek. Er is daarom bewust gekozen om gebruik te maken van koffiebonen. De koffiebonen die voor Schiewater Dutch Dry Gin gebruikt worden, zijn van het (groen)merk Elan Coffee. Deze bonen worden in de Van Nelle fabriek gebrand.

Op het label wordt er ook een knipoog gemaakt naar Rotterdam en de koffiebonen; het label springt eruit met haar mooie groene kleur én de Van Nelle fabriek prijkt erop.
Benno vertelt; “De Van Nelle Fabriek is inmiddels een Unesco Werelderfgoed gebouw. Vroeger werd hier onder meer koffie, thee en tabak geproduceerd. Met onze distilleerderij zijn wij gevestigd in het oude koffiegebouw. Voor mij was het daarom ook meer dan logisch dat er een gin ontwikkeld zou worden met koffie als hoofdbotanical. Als stoker is dit ook een prachtige toevoeging; koffie komt nog weinig voor in gins, terwijl het wel diverse smaken in zich heeft”.

Om tot Schiewater Dutch Dry Gin te komen, wordt er gebruik gemaakt van jeneverbessen, Nepalese Timut peper en koffiebonen.
Leuk om te weten is dat de Nepalese Timut peper de signature botanical van Stokerij Klopman is. Deze mocht dus ook echt niet ontbreken.

Op de neus komt een mooie combinatie van koffie- en jeneverbestonen je tegemoet; fris, maar toch ook warm.
Qua smaak is de gin perfect in balans en wisselen de koffiebonen en jeneverbessen elkaar in harmonie af. Op de achtergrond herken je een vleugje chocola en de rokerigheid van de gebrande koffiebonen. Door de Timut peper ontstaat er een heerlijke warme afdronk die lang aanwezig blijft.

Het is de perfecte gin voor de gin liefhebber die op zoek is naar een onderscheidende gin, een gin die verrast en uitnodigt om te experimenteren.

Schiewater Dutch Dry Gin is een London Dry Gin, maar draagt deze naam niet. Benno wilde het liever een Dutch Dry Gin noemen om zo uit te stralen dat het hier echt om een oer-Hollandse gin gaat.

Optimaal genieten met de perfect serve van Schiewater Dutch Dry Gin

Schiewater Dutch Dry Gin is een fascinerende gin door onderscheidende smaak. Als ervaren gin drinker zal je ook zeker van deze gin in haar pure vorm genieten.
Drink je gin toch liever in een gin-tonic? Dan is deze perfect serve van Benno een echte aanrader.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Schiewater Dutch Dry Gin
  • 150 ml London Essence Pomelo & Pink Pepper Tonic
  • Ter garnering drie koffiebonen en drie Timut peperkorrels
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je Schiewater Dutch Dry Gin in gevolgd door de tonic.
Bij het inschenken van een tonic raden we je aan om een cocktaillepel te gebruiken. De reden hiervoor is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Garneer met de koffiebonen en Timut peperkorrels en roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Perfect serve, Schiewater Dutch Dry Gin, Stokerij Klopman, Alles over gin.

Alles over gin. meets Stokerij Klopman!
Wij spraken af met Benno om zijn persoonlijke verhaal achter Stokerij Klopman te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Stokerij Klopman vind je hier.

972
Laat een bericht achter