Sterrenchef Jermain de Rozario lanceert De Rozario Gin, Alles over gin.

Alles over De Rozario Gin – De must try gin van sterrenchef Jermain de Rozario

De achtendertigjarige Jermain de Rozario begon “pas” elf jaar geleden met koken, maar kookt inmiddels de sterren van de hemel. Letterlijk, want zijn restaurant De Rozario heeft inmiddels een prachtige Michelin ster mogen ontvangen. Dat het niet alleen bij koken blijft, bewijst zijn aller nieuwste aanwinst. In september 2022 lanceerde hij zijn limited edition gin; De Rozario Gin.
Wij bezochten Jermain in Helmond om zijn persoonlijke verhaal te horen en als één van de eersten kennis te maken met deze unieke, pittige gin.
Om je alvast een tipje van de sluier te geven; als je van de Indonesische keuken houdt of Indonesische roots hebt, dan wil je zéker kennismaken met deze gin. En wees er snel bij; er zijn maar 280 flessen gemaakt!

Wie is Jermain de Rozario?

Als er iemand vol energie, ambitie en mooie plannen zit is het chef-kok Jermain de Rozario wel. De in Helmond geboren ondernemer is pas elf jaar in de keuken te vinden, maar uit zijn verhalen en de manier van vertellen, is hij nog lang niet klaar met toffe dingen doen!

Jermain leeft vanuit energie en gelooft dat alles met elkaar in verbinding staat en gebeurt met een reden. Hij vertelt; “Tijdens de coronaperiode moesten we twee jaar dicht, maar gelukkig heeft dit ons wel goed gedaan. Het bracht ons andere inzichten, een nieuwe werkwijze en een nieuw product. Zelf heb ik niet eerder gedroomd van een eigen gin, maar toch is het zo gelopen”.

De reden dat Jermain toch een gin ontwikkelde is omdat dit een multifunctioneel product is, het is persoonlijk (iedereen ervaart de gin op zijn of haar eigen wijze) en het kan een sluipschutter zijn. “Zelf zie ik het ook als de ultieme kameleon, net als ikzelf! Hier ben ik chef-kok, thuis ben ik vader en echtgenoot, voor vrienden een  vriend.. We nemen allen dagelijks zoveel verschillende rollen aan. En dat vind ik zo mooi aan gin; het past overal bij en toch ervaart iedereen de gin-tonic op een eigen manier”, aldus een enthousiaste Jermain.

Jermain de Rozario, lancering De Rozario Gin, Alles over gin.

Waarom wil jij kennismaken met De Rozario Gin?

Als je van de Indonesische keuken houdt, wil je deze gin geproefd hebben. Deze gin is namelijk geïnspireerd op de rendang signature dish van restaurant De Rozario. In deze gin heeft Jermain de voorgrond gegeven aan citroengras en Madame Jeanette pepers.

Wat De Rozario Gin zo bijzonder maakt is dat de gin in balans is en toch ook weer niet. Dit ligt echt aan het smaakpalet van degene die de gin proeft. Tijdens het ontwikkelen van deze gin heb ik er echt mijn ziel in gelegd. Er was een perfecte samenwerking tussen mij en distilleerder Erwin Schouten van Schouten Distillery. Er is sprake van wederzijds respect en ieders grenzen werden goed bewaakt. Zoals wij het zelf ook wel gekscherend zeggen; ‘Erwin heeft de gin gecreëerd, Jermain heeft het een ziel gegeven’”.

Maar liefst anderhalf jaar lang werkten Erwin en Jermain samen aan het perfectioneren van het recept en de gin.
Om tot De Rozario Gin te komen, wordt er gebruik gemaakt van negen botanicals. De standaard botanicals zijn de jeneverbessen, korianderzaad, iriswortel en engelwortel. De signature botanicals van Jermain zijn de kaffir limoen, Madame Jeanette pepers, sinaasappelschillen, sereh en rode peper.

Op de neus begroet De Rozario Gin je met een verfrissende pittigheid en een subtiel vleugje van de zoete sinaasappel.
Qua smaak ontstaat er vrijwel direct een smaakexplosie. Tonen van de kaffir limoen en sereh komen duidelijk naar voren en de pepers begroeten je op krachtige wijze. Op de achtergrond ontdek je de tonen van rendang.
Wat opvalt is dat de gin erg soepel en zacht is, ondanks dat er gebruik is gemaakt van diverse pepers.
De afdronk is lang, verwarmend en bevat een lichte tinteling.

De Rozario Gin heeft een alcoholpercentage van 42%; hiermee komen alle botanicals perfect tot hun recht.

Het verhaal achter de fles en het label

De Rozario Gin heeft een opvallend label die rondom zichtbaar is. De reden hiervoor is dat de distilleerder van mening is dat iedere gin liefhebber moet kunnen genieten van de fles, ongeacht waar hij of zij zit.

De strakke zwarte band wordt vergezeld door een kleurrijke band gevuld met rode en groene pepers. Leuk om hierbij te weten is dat dit deel ontworpen is door artist Derk. Voor De Rozario is Derk een speciaal persoon; hij is namelijk ook degene die alle prachtige graffiti uitingen in het restaurant heeft gemaakt.

Op het label staat ook een lotus afgebeeld. Deze heeft voor Jermain een bijzondere betekenis. Hij vertelt: “Mijn eerste tattoo was een lotus. Deze heeft voor mij verschillende betekenissen. Zo was ik zelf een laatbloeier (ik begon pas op mijn zevenentwintigste met koken); de lotus staat voor “geef jezelf de tijd om te bloeien”. Daarbij staat het ook voor zelfvertrouwen én komt een lotus altijd prachtig naar voren, in welke modder zij ook staat. Tevens staat de lotus voor mij ook gelijk aan mijn boek. Bart Hoffman heeft een boek geschreven waarin ik mijn persoonlijke verhaal vertel. Hiermee neem ik eens en voor altijd afscheid van het verleden en focus ik mij op de toekomst die ik voor mij heb. In de horeca wordt er altijd gepraat. Door mijn verhaal te vertellen en alle geheimen te onthullen, ervaar ik nu ultieme vrijheid!”.

De Rozario Gin, limited edition gin, Alles over gin.

Rozario’s perfect serve

De perfectie die terugkomt op de prachtig opgemaakte borden in het restaurant, vinden we ook terug in het glas. Rozario’s perfect serve lijkt op een normale gin-tonic, maar niets is minder waar!
Aan dit drankje wordt namelijk een bijzondere siroop toegevoegd. Deze siroop wordt gemaakt met limoenblad, steranijs, korianderwortel en rawit pepers. Alle ingrediënten worden eerst vacuüm geïnfuseerd waarna ze aan de gin en tonic worden toegevoegd.

Wat hebben we nodig:

 • 50 ml De Rozario Gin
 • 150 ml Premium Indian Tonic Water
 • 10 ml siroop
 • Partje limoen
 • Ter garnering een takje koriander en dille
 • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je De Rozario Gin en siroop toe. Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.
Roer het geheel zachtjes enkele seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Ga vervolgens met het partje limoen langs de rand van het glas en garneer de gin-tonic met de koriander en dille.

Wil je sterrenrestaurant De Rozario zelf een keer bezoeken?

Dat snappen we als geen ander! Hier geniet je van de mooiste gerechten én drink je De Rozario Gin in stijl.
Het restaurant bevindt zich aan de Markt 213 in Helmond en is op maandag geopend van 18:00 – 00:00 uur en donderdag tot en met zondag van 12:00 – 00:00 uur.

Wil je meer van Jermain zien of te weten komen?

In de volgende programma’s kun je hem tegenkomen:

 • Topchef Academy
 • De Nieuwe Garde
 • Herman vs de rest
 • RTL Late Night voor de presentatie van zijn boek
 • Umberto Zomer Editie
 • Druk op de ketel op Videoland (Jermain’s persoonlijke documentaire)

De Rozario, restaurant van Jermain de Rozario, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Jermain.

1.489
Laat een bericht achter