StrangeLove premium mixers, Alles over gin.

Alles over StrangeLove – Het verhaal achter deze premium mixers

StrangeLove heeft in haar geboorteland menig ginliefhebber gelukkig gemaakt met een fijne tonic die ideaal is voor in de mix. We kunnen stellen dat dit Australische merk de thuismarkt van premium mixers veroverd heeft. In Nederland daarentegen is het een redelijk nieuw merk; sinds mei dit jaar is StrangeLove beschikbaar in een klein aantal horecagelegenheden.
Namen als Hot Ginger, Dirty Tonic en Salted White Grapefruit geven al aan dat we hier met een totaal nieuw concept te maken hebben. Eentje die we in de gaten moeten gaan houden! Zeker als we ook kijken naar het motto van StrangeLove; “The drink drink drinkers drink”.. De ambitie is door de woorden heen te lezen!
Wij spraken met Joli van Sir Joe, (inmiddels voormalig importeur, 2022), over het verhaal achter de fijne StrangeLove premium mixers!

Het ontstaan van StrangeLove

Oprichters Stafford Fox en James Bruce hadden een gezamenlijke missie; nieuw leven blazen in de wereld van de biologische frisdranken. Hierbij draaide het voor hen om de kwaliteit van de drankjes en daarom maken zij alleen gebruik van de beste botanische extracten ter wereld.
Stafford en James bedachten unieke frisdranken met smaken combinaties die je niet eerder hebt geproefd.

In 2012 verkochten Stafford en James in Australië hun eerste flessen ginger beer aan een lokaal cafeetje in Leichardt. Inmiddels zijn ze zeven jaar verder en is hun portfolio aan de andere kant van de wereld uitgebreid met Lo-Cal soda’s (Bitter Lemon Tonic, Cloudy Pear & Cinnamon, Holy Grapefruit, Lemon Squash, Smoked Cola, Very Mandarin en Yuzu), mineraalwater en premium mixers. Onder de premium mixers vallen Bitter Lemon Tonic, Dry Ginger Ale, Dirty Tonic Water, Hot Ginger Beer, Light Tonic Water, Fancy Lemonade, Tonic No. 8, Salted White Grapefruit en Soda Water.

Ook de StrangeLove verkooppunten maakten een groei door; high-end cocktailbars, de top-50 hotels en restaurants van het hoogste niveau serveren over de hele wereld met trots de drankjes van StrangeLove!

 

StrangeLove diverse tonics, Alles over gin.

StrangeLove in Nederland

Voor Nederland is StrangeLove een betrekkelijk nieuw merk. Als exclusieve partner heeft Sir Joe de volgende drankjes in ons land geïntroduceerd; Tonic No.8, Salted White Grapefruit, Dirty Tonic Water en Hot Ginger Beer naar Nederland gehaald!

Wie is Sir Joe?

Sir Joe is vanuit Vrumona onstaan als start-up. De oprichters van Sir Joe waren van mening dat de categorie frisdrank zijn prik een beetje had verloren en dat het wel wat meer mocht gaan bruisen.
Het team van Sir Joe zoekt de mooiste, onbekende frisdranken met een authentiek verhaal om te lanceren in Nederland. Het doel is het makkelijker maken voor de horecaondernemers om nieuw leven te blazen in de Nederlandse frisdrankcategorie. Leuk om hierbij te weten is dat de naam is afgeleid van Joseph Priestly, de ontdekker van koolzuur.

De liefde voor StrangeLove is vorig jaar in oktober ontstaan op een beurs in Berlijn. De Sir Joe-ers Jasper Spaargaren en Bobbianne Vlek maakten hier kennis met Stafford en James. de wederzijdse interesse was meteen gewekt en StrangeLove werd na Caleb’s Kola en Russell & Co. als derde merk aan het portfolio toegevoegd! Inmiddels zijn de vier StrangeLove mixers al in een aantal cocktailbars en restaurants te vinden en dit zal stap voor stap verder worden uitgebreid.

StrangeLove mixers verkrijgbaar in Nederland

De premium mixer range van StrangeLove in Nederland bestaat uit Tonic No.8, Salted White Grapefruit, Dirty Tonic Water en Hot Ginger Beer.

Tonic No. 8 – “Game over”

De premium mixer Tonic No. 8 is ook wel de Indian Tonic van de range. Voor deze premium mixer is er gebruik gemaakt van het cinchona-extract gecombineerd met bittere sinaasappel en citroenschil. De aroma’s van de jeneverbes maken de smaak compleet. Tonic No. 8 laat zich in principe, zoals een premium Indian Tonic zich betaamd, met iedere gin combineren.
Opvallende aan deze tonic is dat het erg laag in kcal en suikers is.

Uiteraard hebben wij deze premium mixer geprobeerd. Wij vinden de smaak redelijk neutraal met een lichte hint van citrus. Hierdoor zal het zeker complementerend zijn aan de gin; deze zal in de spotlight blijven staan en niet overheerst worden door de Tonic No. 8.
Het opvallende aan deze tonic is dat de koolzuurbubbeltjes eerst intens opkomen en dan al snel weer verdwijnen. In de gin-tonic geeft Tonic No. 8 alle ruimte aan het smaakpalet van de gin én er weet het plaats te maken voor een eventuele lange afdronk!

Tonic No. 8, StrangeLove, Alles over gin.

Salted White Grapefruit – “Because salt rocks”

Combineer de etherische oliën van grapefruit met de witte Cubaanse grapefruits en roze vlokkenzout uit de Murray rivier en er ontstaat een mooie premium mixer genaamd Salted White Grapefruit!
Door de verfijnde smaak en de natuurlijke zoutheid is de Salted White Grapefruit perfect voor tequila. De tequila wordt soepeler, terwijl de (zure) geur van grapefruit het geheel van smaak- en geurtonen in balans brengt.

Wij begrijpen waarom deze perfect is voor de tequila; de Salted White Grapefruit brengt een zure smaak met zich mee en kan perfect op de smaak van tequila aansluiten. Persoonlijk is dit niet onze favoriet, maar wij zijn dan ook niet voor niets gin liefhebbers! 

Salted White Grapefruit, StrangeLove, Alles over gin.Dirty Tonic Water – “The bite is in the bark”

Voor de productie van de Dirty Tonic Water is er gebruik gemaakt van ongeraffineerd cinchona-schors. Hierdoor ontstaat er een rijke, aardse bitterheid. Zoals StrangeLove zelf terecht zegt “de bite zit hem in de schors”.
Het snufje zeezout en de aroma’s van sinaasappel en geurige rozemarijn maken de smaak compleet.
Dirty Tonic Water laat zich perfect combineren met kruidige gins of gins met een overheersend citrus- / jeneverbes smakenpalet.
Net als Tonic No. 8 is ook deze tonic erg laag in kcal en suikers.

Het label en de naam wisten direct onze interesse te wekken; dirty tonic en een lippenstift.. Wat voor smaak moet dit met zich meebrengen? Dirty Tonic Water heeft een smaak die wij moeilijk kunnen thuisbrengen, het is gewoon bijna fascinerend te noemen! Kruidig, fris en aards.. deze tonic gaat mooie dingen doen met gin!

Dirty Tonic, StrangeLove, Alles over gin.

Hot Ginger Beer – “Consider yourself warmed”

Deze premium mixer doet zijn naam eer aan! Voor de Hot Ginger Beer is er gebruik gemaakt van pittige gember uit Fiji en gembersap uit Australië. De combinatie van een extract en sap zorgen voor een intense smaakbeleving. Zoals StrangeLove hierbij zelf opmerkt “De Hot Ginger is gebaseerd op een zelfgemaakt gemberbier recept. Het is de perfecte mixer voor als je je verveelt in het dagelijkse leven en je weer iets wilt voelen”.
Net als de Dry Ginger Ale is de Hot Ginger ook perfect voor rum, whisky en bourbon.

Wauw, wat een bijzondere smaak brengt de Hot Ginger Beer met zich mee! In de eerste instantie heb je het idee dat het om een “normale” ginger beer gaat, maar dan komt het! De smaak van de ginger beer wordt overgenomen door een bijzondere smaak waarin pittige, licht zoete en aardse hints voorbijkomen. En daar blijft het niet bij; je slok wordt afgesloten met de pittige aroma’s van de Sichuan peper! Wat een interessante en intense ginger beer. Wij kunnen het alvast bekennen; hier blijf je van drinken..

Hot Ginger Beer, StrangeLove, Sir Joe, Alles over gin.

Overige premium mixers (begin 2020 beschikbaar in Nederland!)

Dry Ginger Ale – “Good for what ales you”

De Dry Ginger Ale is een genuanceerde premium mixer gemaakt van een kwalitatief hoogstaand aromatisch gemberextract, welke gecombineerd wordt met gebrand suiker en gerookt appelhout-water. Het resultaat is een complexe en verfijnde Ginger Ale met hints van pimento, kruiden en jeneverbes.
Deze premium mixer laat zich perfect mixen met rum, whisky en bourbon.

Dry Ginger Ale, StrangeLove, Alles over gin.

Bitter Lemon Tonic – “An old classic for a brave new world”

De Bitter Lemon Tonic is gemaakt van onder meer calamansi, citroen en bittere sinaasappel. Dit zorgt voor een verfijnde citrussmaak die gelijktijdig ook complex kan zijn. De gebruikte biologische rietsuiker zorgt voor diepte in de tonic en weet ook direct alle smaken perfect te balanceren en een luxe mondgevoel te geven.
De Bitter Lemon Tonic laat zich perfect combineren met een zoete Sloe Gin of een zeer fruitige gin.

Bitter Lemon Tonic, StrangeLove, Alles over gin.

Light Tonic Water – “Light is the new black”

Uiteraard mag ook een Light Tonic Water niet ontbreken in de StrangeLove range. Wat deze Light Tonic Water “light” maakt is het (weinige) gebruik van suiker; 2,9 gram per 100 ml. Opvallend is ook dat er alleen gebruik is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het resultaat is een fijne, droge tonic met lichte hints van citrus.
In combinatie met gin accentueert de Light Tonic Water smaak in plaats van deze te verdringen over te overheersen.

Light Tonic Water, StrangeLove, Alles over gin.

Fancy Lemonade – “It’s just plain fancy”

Het heeft enige tijd mogen duren voordat het recept voor de Fancy Lemonade perfect was, maar het resultaat mag er zeker zijn. StrangeLove vindt dit zelfs de mooiste limonade die ze ooit hebben gemaakt!
Voor de productie van deze limonade wordt er gebruik gemaakt van Australische citroenen die geteeld worden in Mildura. Om de Fancy Lemonade compleet te maken worden hoogwaardige citroenextracten en olie van de clementine toegevoegd.

Fancy Lemonade, StrangeLove, Alles over gin.

Ps. De foto’s komen van Sir Joe / StrangeLove!

4.412
Laat een bericht achter