Alles over Royal Bliss – Het persoonlijke verhaal achter deze premium mixer

Royal Bliss premium mixers verdienen het om in de spotlights gezet te worden. Deze mixers zijn namelijk net nieuw op de Nederlandse markt en hebben het hart van menig bartender al veroverd.
Wij ontdekten Royal Bliss tijdens onze trip in Ibiza. Toen wisten wij nog niet dat deze premium mixers in Spanje ontwikkeld zijn en dit ook het eerste land is waar Royal Bliss is gelanceerd. Inmiddels weten we beter en kunnen we je enthousiast vertellen dat deze mooie mixers sinds maart 2019 ook verkrijgbaar zijn in Nederland.
In deze blog vertellen we je wat de Royal Bliss premium mixers zo speciaal maakt en waarom ze écht het proberen waard zijn!
Wist je trouwens al dat Royal Bliss het eerste merk sinds tien (!) jaar is dat The Coca-Cola Company lanceert? Dan hebben we het nog niet eens over de investering van 22 miljoen..

Het ontstaan en doel van Royal Bliss

Royal Bliss is bedacht en ontwikkeld door The Coca-Cola Company Spanje met als doel de Spaanse restauranteigenaren en bartenders een product te bieden die perfect aansluit bij de nieuwe generatie. Deze nieuwe generatie is op zoek naar sensatie en houdt van experimenteren. De Royal Bliss premium mixers, geïnspireerd op de nieuwste mixology trends, spelen hier perfect op in.

Om tot deze premium mixers te komen heeft The Coca-Cola Company Spanje nauw samengewerkt met smaakexperts en tien prominente Spaanse bartenders. Na twee jaar ontwikkelen werden er in 2017 acht varianten in Spanje gelanceerd; Vibrant Yuzu Tonic Water, Creative Tonic Water, Bohemian Berry Sensation, Irreverent Ginger Ale, Creative Zero Azúcar Tonic Water (suikervrij), Elegant Soda, Expressive Orange en Ironic Lemon.

Inmiddels is Royal Bliss een groot succes! Bartenders lopen met de premium mixers weg, omdat zij hiermee hun creatieve ei volledig kwijt kunnen. Daarbij is ieder drankje die zij serveren anders én toch ook weer heel persoonlijk. En dit is precies waar dit merk voor staat!

“Royal Bliss is born to inspire. De veelzijdige reeks premium mixers is ons antwoord op een wereld waarin we gewend zijn dat anderen voor ons bepalen wat we kunnen combineren, hoe we dat doen en wanneer we dat doen. Royal Bliss is de sleutel tot eindeloze combinatiemogelijkheden, met het doel om de mix van gevoelens en emoties waaruit elke persoon bestaat, te kunnen verrijken”.

De wereld aan smaken

Met de Royal Bliss premium mixers kunnen bartenders creaties en combinaties maken die voorheen niet mogelijk waren. Dit komt doordat alle premium mixers smaken hebben met meer dan veertig (!) geur- en smaaknuances. De mogelijkheden en smaakcombinatie zijn hierdoor eindeloos. Iedere slok zal anders zijn dan de vorige. Het mooie van deze premium mixers is dat het de alcohol voorop zet; de smaak van (in dit geval) gin zal altijd leidend blijven.
Voor Nederland heeft Coca-Cola Company Nederland vier varianten geïntroduceerd; Vibrant Yuzu Tonic Water, Creative Tonic Water, Bohemian Berry Sensation en Irreverent Ginger Ale.

Vibrant Yuzu Tonic Water heeft de smaak van een klassieke tonic, maar kent een meer intense en bittere smaak en is voorzien van een vleugje yuzu.
Creative Tonic Water is een verfrissende premium mixer met een zachtere smaak dan de Vibrant Yuzu Tonic Water. Deze premium mixer kent lichte aroma’s van groene citrus.
Bohemian Berry Sensation is een zoete en verfrissende premium mixer met fruitige aroma’s van passievrucht, perzik en rood fruit.
Irreverent Ginger Ale is de kruidige variant van de reeks. Deze premium mixer kent de perfecte smaakbalans tussen kruiden, eucalyptus en natuurlijk gember.

Royal Bliss range, Alles over gin.

Premium horeca mixer

Royal Bliss is speciaal ontwikkeld voor de horeca. In samenwerking met diverse smaakexperts en bartenders zijn er een aantal speciale signature serves ontwikkeld.
In Nederland vind je ze inmiddels in diverse cocktailbars en horecazaken. Zo werken ze bijvoorbeeld bij de speakeasy Dr. Rotterdam veel met Royal Bliss. Dit komt mede omdat de beste bartender van Nederland, Ben Lobos, hier werkt en hij ambassadeur is van het merk.

Ben Lobos, ambassadeur Royal Bliss, Alles over gin.

Signature serve

Ben Lobos heeft ook een signature serve ontwikkeld; de Cordial Sensation. Deze cocktail is geïnspireerd op de Gimlet, ook wel bekend als dagelijks medicijn van de vroegere Britse zeelui. Dit drankje is een combinatie van limoen, suiker en een bloemige gin. Ben voegde hier een kruidige likeur en een bittere vermout aan toe waarna hij het afmaakt met de Vibrant Yuzu Tonic Water.
Mocht je nog niet bij de speakeasy Dr. Rotterdam geweest zijn, dan is dit de perfecte reden om naar Rotterdam toe te gaan!

Signature cocktail Cordial Sensation, Alles over gin.

Bekijk ook de andere premium mixer van Coca-Cola; Coca-Cola Signature mixers.

De Royal Bliss premium mixers zijn stuk voor stuk fantastisch! Ondanks dat we de (horeca) strategie begrijpen voor Royal Bliss, vinden wij het als consument zijnde stiekem wel een beetje jammer dat deze premium mixers niet in de winkels te verkrijgen zijn. Wellicht dat dit in de toekomst nog gaat veranderen, tot die tijd zullen we op ontdekking gaan in de cocktailbar-wereld! Dr. Rotterdam is hierbij zeker één van onze favorieten!

De foto’s die gebruikt zijn voor deze blog komen van Royal Bliss / Coopr Communicatiebureau.

9.915
Laat een bericht achter