Spotlight tonic, Coca-Cola Signature Mixers, Alles over gin.

Alles over de Coca-Cola Signature Mixers – Het persoonlijke verhaal achter deze “spotlight tonic”

Coca-Cola heeft een ijzersterke naam als het om cola gaat. Wat ons dan ook aangenaam verraste is het feit dat ook dit merk zich gaat begeven in de wereld van mixers en cocktails. Een onverwachte wending, maar na het proeven van deze vier signature mixers begrijpen wij het! De cola smaak blijft dominant gezien het op basis van de smaak van Coca-Cola ontwikkeld is, maar de twist die eraan gegeven is.. geweldig!
In deze gin story nemen wij je mee in de wereld van de Coca-Cola Signature Mixers. Ben jij klaar om alles te weten te komen over het ontstaan, de verschillende mixers én waarvoor je ze gebruikt?

Het ontstaan van de Coca-Cola Signature Mixers

Het verhaal gaat dat een Amerikaanse militair de American Bar in Havana binnenliep na het verslaan van de Spanjaarden. Hij wilde het vrije Cuba gaan vieren met het lokale drankje “Bacardi de Oro”, oftewel rum met Coca-Cola en een schijfje limoen.
Eenmaal aan de bar werd zijn Bacardi de Oro opgediend. Hij wendde zich naar de andere soldaten in bar en riep “Por Cuba Libre!”. Zij volgden zijn voorbeeld, niet wetende dat hiermee de (nog altijd) populairste cocktail ter wereld het levenslicht zag; de Cuba Libre!

In 1907, zeven jaar later na het ontstaan van de Cuba Libre, werd Coca-Cola voor het eerst gemixt met Jack Daniel’s. In de twintigste eeuw ontwikkelde deze trend zich en ontstonden er steeds meer recepten waarbij Coca-Cola met een dark spirit gemixt werd.

Cuba Libre, cocktail, Alles over gin.

In 2018 besloot Coca-Cola om hier iets mee te gaan doen. Vijf van de meest invloedrijke mixologen werden samengebracht op een top secret locatie in Londen. Hier hadden zij één doel; “het creëren van vier exclusieve smaken gebaseerd op de smaak van Coca-Cola. Al deze vier moeten door hun complexe karakter nóg beter te mixen zijn met verschillende spirits voor die speciale aangelegenheden”.

Coca-Cola gaf het team van vijf de beschikking over de Coca-Cola siroop en circa tweehonderd traditionele én moderne ingrediënten. Na een dag hard werken aan het receptuur mocht het testpanel, bestaande uit consumenten, de vier smaken proberen. Zij waren er unaniem over eens dat de Smoky Notes, Spicy Notes, Herbal Notes en Woody Notes de winnaars zijn!

Deze uiteindelijke signature mixers weten de perfecte balans tussen de smaak van Coca-Cola en de gekozen dark spirit te bewerkstelligen. Daarbij halen ze net die specifieke ingrediënten van de dark spirits naar boven.

De vier signature mixers

Om onderscheidend te zijn en de bartenders voldoende mogelijkheden te geven is het belangrijk dat de vier signature mixers totaal verschillende smaken met zich mee brengen. Uiteraard wel allen met de focus op de dark spirits.

Zoals Coca-Cola zelf zegt: “In de mix ontstaan de meest bijzondere smaakcombinaties en -ervaringen. Zo maken we de mysterieuze wereld van dark spirits toegankelijker voor een breder publiek. We willen voor elk moment van de dag een geschikt drankje bieden. De introductie van de Coca-Cola Signature Mixers sluit aan op de ambitie van Coca-Cola in Nederland om te evolueren naar een totale drankenproducent met een uitgebreid product portfolio”.

Smoky Notes (onze persoonlijke favoriet!)

Coca-Cola Smoky Notes is ontwikkeld door Max Venning van de Three Sheets Londen, nummer negenentwintig op de lijst van beste bars ter wereld.
Deze signature mixer heeft een intens aromatisch, eikelachtige smaak met subtiele noten van tabak. Daarnaast zorgt Smoky Notes voor extra nuances bij een combinatie met zeer kruidige, donkere rumsoorten of krachtige vanille bourbons. De topnoten zijn eeuwenoude ylang ylang en ambarettezaad die in balans zijn gebracht door een basis van elegante, warme bruine specerijen.

Spicy Notes

Coca-Cola Spicy Notes is ontwikkeld door Adriana Chía en Pippa Guy. Adriana werkt voor Antigua Compañia de las Indias Barcelona en Pippa voor The Savoy in Londen, nummer twee op de lijst van beste bars ter wereld.
Spicy Notes is een signature mixer met een warme opening en vurige afdronk. De verfijnde en complexe mix citrusachtige limoen, gember, pittige jalapeño, geurige rozemarijn en aromatische jasmijn zorgt voor een mixer die heerlijk smaakt met Schotse whisky of tequila gold.

Coca-Cola Signature Mixers, Spicy Notes, Alles over gin.

Herbal Notes

Coca-Cola Herbal Notes is ontwikkeld door Antonio Naranjo van Dr Stravinsky Barcelona, nummer negentien op de lijst van beste bars ter wereld.
Deze signature mixer is speciaal voor de kritische drinker ontwikkeld die wel houdt van frisse en kruidachtige smaken. Een bloemige, frisse en zure signature mixer die een perfecte balans biedt tussen de verfrissende noten van dilleblad, citrus en citroengras en de aardachtige noten van dillezaad en afrikaantje. Door deze combinatie gaat Herbal Notes goed samen met Schotse whisky’s en fruitige cognacs.

Woody Notes

De Coca-Cola Woody Notes is ontwikkeld door Alex Lawrence van de Dandelyan Bar Londen, nummer één op de lijst van beste bars ter wereld.
Woody Notes is er voor degene die de voorkeur geeft aan een lichte mixer. Deze signature mixer biedt een subtiele mix van aardachtige patchoeli, citrusachtige yuzu en aromatische basilicum. De smaak die het met zich meebrengt is citrusachtig, verfrissend en bevat een vleugje peper. Woody Notes versterkt de smaak van warm hout en zoete tropische vruchten in gouden en kruidige rum soorten, haalt de geroosterde vanillenoten naar voren en versterkt de complexiteit van de houtachtige noten van bourbons om de warme kruidige smaak te benadrukken.

Coca-Cola Signature Mixers, Woody Notes, Alles over gin.

Waar zijn de Coca-Cola Signature Mixers te verkrijgen?

De vier verschillende signature mixers zijn sinds juni 2019 selectief verkrijgbaar de zestig beste, high-end horecazaken in Nederland. Hieronder vallen onder meer:

 • Satchmo Amsterdam
 • Old Jazz The Hague
 • Thoms Rotterdam
 • By Ami Rotterdam
 • Doloris Tilburg
 • Flying Dutchmen Cocktails Amsterdam
 • Ter Marsch & Co Amsterdam
 • Juniper & Kin Amsterdam
 • Vesper Bar Amsterdam
 • SkyLounge by Hilton Amsterdam
 • Bricks “Hooch & Brew” The Hague
 • Dries & Co Elst
 • Black Smoke Rotterdam
 • The Rum Club Utrecht
 • Lucy Lou Utrecht
 • Amehoela Rotterdam

Leuk om te weten is dat de Coca-Cola Signature Mixers geheel in stijl geserveerd worden in moderne, glazen Hutchinson flesjes, ook wel bekend als de voorganger van de iconische contourfles. Om het helemaal af te maken is iedere signature mixer voorzien van een handtekening van de mixologist!

Ps. De foto’s komen van Coca-Cola Nederland.

Bekijk ook de andere premium mixer van Coca-Cola; Royal Bliss.

7.832
Laat een bericht achter