World Gin Day cocktails met Chase gin, Alles over gin.

Special: World Gin Day vieren met Chase cocktails

Op zaterdag 13 juni is het World Gin Day. World Gin Day is bedacht door Gin Monkey en is een wereldwijde viering van alles wat met gin te maken heeft. Ieder jaar wordt dit evenement op de tweede zaterdag van juni georganiseerd. Het idee hierbij is simpel; breng mensen over de hele wereld samen met een “legitiem excuus” om gin te drinken.
Daarom delen wij vandaag een aantal fijne cocktails gemaakt van Chase Gin zodat we ook vanuit huis samen het glas kunnen heffen!

Eerst even kennis maken met de Chase Distillery

Chase Distillery is in 2008 opgericht in Herefordshire en is een hecht familiebedrijf die als doel het creëren van luxe distillaten vanuit hun boerderij heeft, oftewel “van veld naar fles”.  De oprichter van Chase Farm is William Chase. Hij is in Herefordshire opgegroeid en produceert als meer dan twintig jaar aardappelen. Deze aardappelen werden voornamelijk via supermarkten verkocht waardoor William continu te maken had met een prijsdruk. Hij besefte zich maar al te goed dat hij een andere richting op moest gaan als hij wilde blijven werken in de landbouwsector.
William wilde het liefst een mooi product maken met zijn aardappelen als basis. In 2002 reisde hij de hele wereld over om machines te zoeken en een recept te ontwikkelen een chips te maken. In de zomer lanceerde hij de “Tyrrells” chips.

Toen hij in 2004 weer op reis was, kwam hij bij een kleine distilleerderij die vodka maakte op basis van aardappelen. Dit vond hij zo geweldig dat hij hier direct mee aan de slag ging toen hij weer terug was Herefordshire. Het duurde uiteindelijk tot 1 april 2008; dit was de dag waarop de eerste aardappelen geoogst werden. In juni 2008 zag Chase Vodka het levenslicht én werd Chase Distillery opgericht.

Inmiddels heeft Chase Distillery naast vodka ook diverse gins ontwikkeld en gelanceerd zoals Chase GB Gin, Chase Pink Grapefruit & Pomelo Gin, Chase Rhubarb and Bramley Apple Gin, Chase Seville Marmalade Gin, Chase Hedgerow Elderflower Gin, Chase Oak Aged Sloe Gin en Williams Elegant 48 Gin.

Chase Distillery, World Gin Day, Chase gin, Alles over gin.

Ontdek de Chase gins

Chase Distillery heeft de volgende gins ontwikkeld; Chase GB Gin, Chase Pink Grapefruit & Pomelo Gin, Chase Rhubarb and Bramley Apple Gin, Chase Seville Marmalade Gin, Chase Hedgerow Elderflower Gin, Chase Oak Aged Sloe Gin en Williams Elegant 48 Gin.

Chase GB Gin wordt gemaakt van tien botanicals; jeneverbes, korianderzaad, bittere amandel, kaneel, gember, kruidnagel, engelwortel, zoethoutwortel, citroenschil en kardemom.
Op de neus is de Chase GB Gin een sterk geurende gin waarbij de geur gedomineerd wordt door de jeneverbes, citroen en kaneel. Qua smaak is het een extra droge, maar zachte en volle gin die een perfect gebalanceerde smaak heeft van jeneverbes, kruiden en citrus. De afdronk is lang en droog.

Chase Pink Grapefruit & Pomelo Gin wordt gemaakt van dezelfde botanicals als de Chase GB Gin, alleen wordt hier grapefruit en pomeloschil aan toegevoegd.
Op de neus heeft de Chase Pink Grapefruit & Pomelo Gin een dominante grapefruit geur die subtiel wordt aangevuld door hints van de jeneverbes. Qua smaak overheerst de grapefruit die ook ditmaal wordt gecomplementeerd door de jeneverbes. Kortom, een frisse en licht zoete gin met een lange afdronk.

Chase Rhubarb and Bramley Apple Gin wordt ook gemaakt van dezelfde botanicals als de Chase GB Gin, alleen wordt hier rabarber en Bramley appelsap aan toegevoegd.
Op de neus is de Chase Rhubarb & Bramley Apple Gin een zoete en frisse gin met overheersende aroma’s van de rabarber en appel. Deze aroma’s worden aangevuld door een hint van kaneel.Qua smaak overheersen ook de rabarber, appel en kaneel. Zoete, frisse en kruidige tonen zijn perfect in balans en creëren een bijzondere smaak. Deze smaak blijft aanwezig in de lange afdronk die door de kaneel zelfs een beetje verwarmend voelt.

Chase Seville Marmalade Gin wordt ook gemaakt van dezelfde botanicals als de Chase GB Gin, alleen wordt hier bittere sinaasappel aan toegevoegd.
Bij het openen van de fles wordt je direct begroet door de geur van een sinaasappelmarmelade. Qua smaak blijven de aroma’s van de frisse, bittere sinaasappel ook dominant aanwezig. De citroenschillen dragen hun steentje bij aan deze frisse citrussmaak. De Chase Seville Marmalade Gin laat zich afronden met een lange en volle afdronk waar het uiteraard qua smaak nog steeds draait om de bittere sinaasappel.

Chase Hedgerow Elderflower Gin wordt ook gemaakt van dezelfde botanicals als de Chase GB Gin, alleen wordt hier vlierbloesem aan toegevoegd.
Op de neus is de Chase Hedgerow Elderflower Gin zowel licht en floraal door de vlierbloesem als citrusachtig door de jeneverbes. Qua smaak wordt de gin een overheerst door de florale en delicate aroma’s van de vlierbloesem. De vlierbloesem wordt hierbij bijgestaan door frisse hints van de jeneverbes en subtiele kruiden. De afdronk is erg lang en zit vol florale en zoete aroma’s.

Chase Oak Aged Sloe Gin wordt ook gemaakt van dezelfde botanicals als de Chase GB Gin, alleen worden hier sleedoornbessen en moerbeien aan toegevoegd.
De Chase Oak Aged Sloe Gin is een rijke en verwarmende sloe gin die zorgt voor een vol mondgevoel. Op de neus wordt je begroet door de intense aroma’s van de sleedoornbessen en het rode fruit. De volle smaak is perfect in balans met enerzijds de wrange sleedoornbessen en anderzijds de zoete moerbeien. Hierbij zorgt het fruit voor de nodige zoete hints.

Williams Elegant 48 Gin wordt gemaakt van jeneverbes, hop, vlierbloesem, Bramley appels, engelwortel, sinaasappel- en citroenschil en een aantal geheime wilde botanicals. Bijzonder is dat er voor deze gin gebruik wordt gemaakt van achtenveertig zeldzame appelsoorten. Deze komen allen uit de eigen boomgaarden die al meer dan tweehonderd jaar oud zijn.Op de neus is de Williams Elegant 48 Gin een frisse gin vol citrus- en florale geuren. Qua smaak is het een hele elegante gin waarin fruittonen de hoofdrol spelen, aangevuld met subtiele appelhints. De afdronk is aromatisch en complex. Diverse aroma’s wisselen elkaar razendsnel af waardoor er een ware smaakexplosie ontstaat.

Chase cocktails

En dan nu waar het allemaal om draait; de overheerlijke Chase cocktails om World Gin Day mee te vieren!

Pink Grapefruit Paloma

Normaal gesproken drink je de Paloma met tequila, maar de Chase Pink Grapefruit & Pomelo weet er ook een hele fijne twist aan te geven! Deze cocktail zit vol smaak en is perfect voor fijne zomerse dagen!

Wat hebben we nodig:

 • 40 ml Chase Pink Grapefruit & Pomelo Gin
 • 20 ml Vers geperste limoensap
 • 50 ml Vers geperste grapefruitsap
 • 10 ml Suikersiroop
 • Soda water om mee af te toppen
 • IJsblokjes

Wat gaan we doen:
Doe de ijsblokjes in het glas zodat deze koud wordt. Mix vervolgens de gin, limoen- en grapefruit sap en de suikersiroop. Voeg dit toe aan het glas en top af met soda water. Garneer met een gedraaid schijfje limoen.


Med Spritz

De Med Spritz is een verfrissende en fruitige spritz met smaken van bitterzoete sinaasappel en jeneverbes.

Wat hebben we nodig:

 • 37,5 ml Chase Seville Marmalade Gin
 • 12,5 ml Bianco Vermouth
 • Twee scheutjes sinaasappelbitters
 • Premium Indian Tonic water om mee af te toppen
 • IJsblokjes

Wat gaan we doen:
Doe de ijsblokjes in een wijnglas zodat deze koud wordt. Mix vervolgens de gin, vermout en sinaasappelbitters. Voeg dit toe aan het glas en top af met de Premium Indian Tonic Water. Garneer met een takje rozemarijn.

Rhubarb & Apple Rickey

De Rhubarb & Apple Rickey is een krachtige cocktail waarin de zoetige tonen van de rabarber gecombineerd worden met de krachtige tonen van gemberbier.

Wat hebben we nodig:

 • 50 ml Chase Rhubarb & Bramley Apple Gin
 • 150 ml Ginger Beer
 • Vers geperst citroensap van ¼ citroen
 • IJsblokjes

Wat gaan we doen:
Doe de ijsblokjes in een glas zodat deze koud wordt. Voeg de gin, Ginger Beer en citroensap toe en roer goed. Garneer met een dun schijfje appel.

Chase Elderflower Collins

Chase Distillery beschrijft deze cocktail als een “Engelse zomer in je glas”. Het is een verfijnde cocktail met lichte, florale tonen van de vlierbloesem.

Wat hebben we nodig:

 • 50 ml Chase Hedgerow Elderflower Gin
 • 4 slices komkommer
 • 15 ml Vers geperste citroensap
 • 10 ml Suikersiroop
 • Soda water om mee af te toppen
 • IJsblokjes

Wat gaan we doen:
Doe de ijsblokjes in een high ball glas zodat deze koud wordt. Doe vervolgens de gin, drie slices komkommer, citroensap en de suikersiroop in een cocktailshaker en shake dit goed. Voeg de mix toe aan het glas middels een zeefje en top af met soda water. Garneer met een slice komkommer.

Martini

Williams Chase Elegant 48 Gin serveer je het beste in een Martini. Dan komt de gin pas echt goed tot zijn recht!

Wat hebben we nodig:

 • 60 ml Williams Elegant 48 Gin
 • 15 ml Dry Vermouth
 • IJsblokjes

Wat gaan we doen:
Doe de ijsblokjes in een glas en voeg de gin en Dry vermouth toe. Roer het geheel goed zodat de smaken vermengen en de drank goed koud wordt.
Schenk vervolgens de mix over in een (gekoeld) martini glas. Serveer met een dun schijfje appel.

Martini, Chase cocktail, World Gin Day, Alles over gin.

Ps. De foto’s komen van Chase Distillery / Bart’s Bottles.
Nog geen Chase gin in huis? Kijk eens op de webshop van Bart’s Bottles!

2.350
Laat een bericht achter