Speakeasies in Singapore, Alles over gin.

Alles over speakeasies – De beste geheime bars in Singapore

Heb je ooit gehoord van speakeasies? Speakeasies zijn geheime barretjes over de hele wereld waar je alleen in komt als je het adres weet en in sommige gevallen ook over het wachtwoord beschikt! Tijdens het schrijven van de websiteteksten voor Alles over gin. leerden wij meer over deze geheime wereld. Omdat we op dat moment in Singapore zaten besloten we de beste speakeasies hier te gaan bezoeken. In deze blog nemen we je mee naar de speakeasies in Singapore die echt een bezoekje waard zijn!

Begin van de speakeasies

In de twintigste eeuw verbood Amerika de productie, invoer, transport en verkoop van alcoholische dranken. Gedurende die tijd kwamen de speakeasies op; geheime / verborgen locaties die alcoholische dranken verkopen. Toen het verbod in 1933 eindigde verdwenen ook de meeste speakeasies. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog steeds barretjes over de hele wereld die dit concept hanteren. Be prepared; soms lijkt het alsof je eerst een puzzel moet oplossen voordat je bij de speakeasy terecht komt. Sommige speakeasies zijn echt niet makkelijk te vinden!

Straat waar speakeasies zich bevinden, Singapore, Alles over gin.-2

Beste gin-tonics ooit!

De speakeasies die wij bezocht hebben in Singapore hebben één ding gemeen; de bartenders mixen de liefde en passie voor het vak met de drankjes die zij serveren! Dit resulteert in drankjes die je hoogstwaarschijnlijk nog nooit eerder hebt geproefd of gaat proeven. Het verhaal achter de speakeasies en de drankjes die je bestelt maken de ervaring absoluut compleet. Wij zijn er echt van overtuigd geraakt dat je in ieder geval eens in je leven een speakeasy moet hebben bezocht. Al is het alleen maar om de beste gin-tonic ooit te drinken! Gin tonics drinken rooftop bar, Singapore, Alles over gin.

De beste speakeasies in Singapore

Tijdens ons verblijf in Singapore hebben we de volgende speakeasies bezocht: Mitzo, The Spiffy Dapper, Operation Dagger, Employees Only en Native. Stuk voor stuk barretjes met een uniek verhaal en een hele interessante cocktailkaart!

 Mitzo

Ondanks dat wij de eerste keer verdwaalden, zou Mitzo niet zo moeilijk te vinden moeten zijn. Deze bar kun je namelijk vinden in het hotel Grand Park Orchard. Mitzo is verdeeld in twee secties; een restaurantgedeelte en een bar. Wij raden het echt aan om je drankjes in de bar te nuttigen; Mitzo heeft namelijk als enige bar in Singapore een groot aquarium achter de bar met kwallen. Als je geluk hebt heeft de bartender tijd om een praatje te maken. De bartender die wij ontmoet hebben gaf ons een rondleiding, leerde ons meer over deze plek en liet ons kennismaken met de op Azië geinspireerde cocktails!

Je kunt Mitzo vinden op Level 4 Grand Park Orchard, 270 Orchard Road, Singapore 238857. Het dichtsbijzijnde station is Orchard / Somerset. Mitzo is geopend op:

 • maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.30 uur tot 12.00 uur
 • vrijdag van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.30 uur tot 01.00 uur
 • zondag van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.30 uur tot 01.00 uur

The Spiffy Dapper

The Spiffy Dapper is waarschijnlijk de meest verborgen speakeasy die we bezocht hebben. De buitenkant van het gebouw geeft je namelijk echt niet het idee dat hier een bar gevestigd is. Het enige dat je opvalt (als je goed kijkt) is het bord Dapper Coffee. En laat dit nu net hét teken zijn dat je nodig hebt om binnen te komen! De deur onder het bord is namelijk de ingang van The Spiffy Dapper.

Toen we binnenkwamen bij The Spiffy Dapper kregen we het gevoel alsof we écht op een geheime plek waren aangekomen waar niet veel mensen het bestaan van afweten. De plaats is donker en heeft een interessante (soms misschien een beetje lugubere) decoratie. Als er niet veel mensen zijn, kun je het gevoel krijgen dat je moet fluisteren. Ondanks dat het een voor ons ongewone bar was, zijn we blij dat we naar The Spiffy Dapper geweest zijn. Er is echt geen bar die vergelijkbaar is met deze speakeasy. De Spiffy Dapper heeft het speakeasy concept beslist naar een ander niveau gebracht!

Je kunt The Spiffy Dapper vinden op 73 Amoy Street, Singapore 069892. Het dichtstbijzijnde station is Telok Ayer. The Spiffy Dapper is geopend op:

 • maandag t/m donderdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
 • vrijdag van 17.00 uur tot 02.00 uur
 • zaterdag van 18.00 uur tot 02.00 uur
 • zondag van 18.00 uur tot 01.00 uur

Spiffy Dapper, Singapore speakeasy, Alles over gin.

Operation Dagger

Operation Dagger is één van onze favoriete speakeasies in Singapore en dit komt allemaal door een cocktail; de Moscow Mule, gemaakt van gefermenteerde rogge, bramen, honing en koriandersneeuw. Dit is de beste cocktail die we ooit hebben gehad! De mensen bij Operation Dagger zeggen dat ze een andere aanpak hebben en dat ze gaan voor de minder bereisde weg. Ze willen hun klanten iets nieuws aanbieden, iets waar ze nog nooit over nagedacht hebben of hebben gezien. We kunnen bevestigen dat ze hierin zijn geslaagd!

Deze speakeasy is moeilijk te vinden; wij zijn eerst zelf in een andere bar beland en werden door de bartenders hier verwezen naar de juiste locatie. Als je Operation Dagger hebt gevonden, ga je het gebouw binnen en volg je de donkere trap naar beneden. Open de deur en aanschouw de verborgen, minimalistische bar met een plafond vol flessen! De ginflessen aan de wand worden door Operation Dagger zelf geproduceerd. Bestel je Moscow Mule en laat de bartenders alles over deze unieke plek vertellen!

Je kunt Operation Dagger vinden op 7 Ann Siang Hill, Singapore 069791. Het dichtstbijzijnde station is Chinatown. Operation Dagger is geopend van maandag t/m zaterdag van 15.00 tot laat.

Employees Only

Employees Only is één van de makkelijkst te vinden speakeasies. Je moet echter wel opletten, anders loop je de ingang zo voorbij! Het leuke van deze speakeasy is de entree; hier wordt je namelijk begroet door een waarzegster! Zij kan je toekomst voorspellen voordat je de bar betreedt. Deze speakeasy is een op de Moulin Rouge geïnspireerde bar waar je terecht kunt voor zowel een drankje als een hapje. De vrouwelijke bartenders zijn super vriendelijk en maken met liefde de meest geweldige cocktails. Leuk feitje: Employees Only is gestart in New York en in Singapore staat hun tweede locatie.

Je kunt Employees Only vinden op 112 Amoy Street, Singapore 069932. Het dichtstbijzijnde station is Telok Ayer. Employees Only is geopend op:

 • zondag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 1.00 uur
 • zaterdag van 17.00 uur tot 02.00 uur

Bar bij Employees Only, speakeasy Singapore, Alles over gin.

Native

De vriendelijke bartenders van Employees Only verwezen ons door Native. Deze speakeasy werd uiteindelijk onze favoriet in Singapore. Native heeft gincocktails op de kaart staan die je nog nooit in je leven gehad hebt en ze smaken zó goed! We zijn daarom ook echt niet verbaasd dat deze speakeasy terug is te vinden op plek 13 van de “World’s 50 Best Bars list for 2018”. Native is ook de bar die ons kennis liet maken met sparkling sake; een drankje van het huis als je hier iets komt drinken. Het mooie van Native is dat zij alleen regionale ingrediënten gebruiken voor hun cocktails. Daarnaast produceren ze ook hun eigen gin. Voordat je vertrekt krijg je een rondleiding en uitleg over hun distillatieproces.

Je kunt Native vinden op 52A Amoy Street, Singapore 069878. Het dichtstbijzijnde station is Telok Ayer. Native is van maandag t/m zaterdag geopend van 18.00 uur tot middernacht.

Overige speakeasies

“Helaas” hadden we meer dingen te ontdekken in Singapore en daarom waren we niet in staat om alle aanbevolen speakeasies te bezoeken. Als je genoeg tijd hebt, probeer dan ook de volgende speakeasies te bezoeken:

 • Bar Stories

Bar Stories is een van de langst bestaande speakeasies. Deze bar is uniek omdat het geen menu gebruikt; je vertelt de bartender gewoon wat je lekker vindt en hij / zij tovert een geweldig drankje op tafel! Je kunt Bar Stories vinden op Haji Lane 55-57A, Singapore 189248. Het dichtstbijzijnde station is Bugis. Bar Stories is geopend op zondag t/m donderdag van 16.00 tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 02.00 uur.

 • 28 Hongkong Street

28 Hongkong Street is een bekroonde bar. Het is namelijk door Drinks International bekroond als “de beste bar in Azië”. Van buiten kan je nauwelijks zien dat hier een speakeasy is gevestigd, maar los de puzzel op en je zult genieten van de heerlijkste cocktails! Je kunt 28 Hongkong Street vinden op 28 Hongkong Street, Singapore 059667. Het dichtstbijzijnde station is Clarke Quay. 28 Hongkong Street is geopend op maandag t/m donderdag van 18.00 tot 02.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 03.00 uur. De bar is op zondag gesloten.

 • Shin Gi Tai

Shin Gi Tai bevindt zich in onze favoriete straat, Haji Lane. Deze speakeasy is verborgen achter geschilderde deuren en dat maakt het in deze gekleurde straat iets lastiger om te vinden. Het mooie van Shin Gi Tai is dat de drankjes en het eten beïnvloed worden door de Japanse cultuur en dat de bar vooral bezocht wordt door stamgasten. Dit geeft je een geweldige kans om in het lokale leven op te gaan en uiteraard om de locals te leren kennen. Je kunt Shin Gi Tai vinden op 9 Haji Lane, Singapore 189202. Het dichtstbijzijnde station is Bugis. Shin Gi Tai is van maandag tot zaterdag geopend van 18.00 tot 12.00 uur.

Gin drinken in Singapore, Alles over gin.

We zijn blij dat we meer hebben geleerd over de geheime wereld van de speakeasies; verliefd op dit concept zijn we teruggekomen! De speakeasies zijn soms lastig te vinden, maar als je ze eenmaal gevonden hebt voel je je als een kind in een snoepwinkel. Elke speakeasy heeft een geweldig interieur en het voelt alsof je deel uitmaakt van een wereld waarvan slechts een paar mensen weten. De drankjes behoren tot de beste gin cocktails die we gehad hebben, de sfeer en de super vriendelijke bartenders maken de ervaring compleet.We hopen dat we je hebben geïnspireerd met onze blog over speakeasies en als je ooit de kans hebt om naar Singapore te gaan, breng bovengenoemde speakeasies dan een bezoekje! Mocht je tijd over hebben, dan is de grootste ginbar ter wereld, Atlas, ook een fijne tussenstop.
2.283
Laat een bericht achter