Alles over de nieuwste smaken van Sir. James 101 – Ginger Mule en Passionfruit Martini

Hoewel er steeds meer alcoholvrije drankjes op de markt verschijnen, zijn onze favoriete merken ‘maar’ op één hand te tellen. Eentje daarvan is Sir. James 101. Een Nederlands merk die vijf jaar geleden al inzag dat de vraag naar alcoholvrije drankjes zou gaan toenemen.
Om op de vraag in te kunnen spelen, ontwikkelden founders Vincent en Rambert een G&T, gevolgd door een Pink G&T, Spritz Aperitif en een Mojito Mocktail. Allen hele fijne alternatieven voor de alcoholvrije momenten.
Begin deze maand deden Vincent en Rambert het nog eens rustig over.. Met trots lanceerden zij hun twee nieuwste aanwinsten; de Ginger Mule en de Passionfruit Martini! De oplettende cocktail liefhebber had het misschien al door.. Dit zijn dé alcoholvrije varianten van de wereldberoemde cocktails Moscow Mule en de Pornstar Martini. In deze gin story stellen we deze populaire smaken graag aan jou voor én nemen Vincent en Rambert ons mee in hun ontwikkelproces. Want er komt stiekem toch wel veel meer bij kijken dan wellicht gedacht wordt..

De ontwikkeling van nieuwe smaken, hoe gaat dat eigenlijk?

Vincent en Rambert hebben twee belangrijke doelen voor Sir. James 101; zij willen de lekkerste alcoholvrije alternatieven maken voor een breed publiek én ze willen blijven vernieuwen en verrassende smaken aanbieden die aansluiten bij de huidige trends.

Als er nu gekeken wordt naar de cocktailwereld, valt het op dat er twee cocktails zijn die zeker aan populariteit gewonnen hebben. Dit zijn de Moscow Mule en de Pornstar Martini. Toch kozen Vincent en Rambert niet direct voor deze twee smaken. Er ging een heel traject aan vooraf.
Rambert vertelt; “We hebben een brede proeverij gedaan met veel verschillende smaken. Er werd uiteraard gekeken naar de trends, maar wij hielden hierbij ook rekening met de smaak die we kunnen behalen. Wij willen natuurlijk alleen voor de beste alcoholvrije alternatieven gaan!”.

Uiteindelijk werd er toch gekozen voor de Ginger Mule, afgeleid van de Moscow Mule, en de Passionfruit Martini. Laatstgenoemde is afgeleid van de Pornstar Martini. “De keuze voor deze smaken is gebaseerd op een combinatie van diverse factoren, zoals trends, potentie, klantsuggesties en hoe goed én realistisch wij denken de dranken te kunnen maken. Daarbij kijken we ook naar het buitenland, waar Sir. James 101 inmiddels ook verkocht wordt”, vult Rambert aan.

Uitdagingen in het ontwikkelproces

Vincent en Rambert hebben voor de ontwikkeling een panel opgericht om de nieuwe smaken te proeven en te beoordelen. De positieve punten en verbeterpunten werden genoteerd en besproken. Onderwerpen die naar voren kwamen, waren bijvoorbeeld de zoetheid en de zuren. Alle feedback werd meegenomen en de verbeteringen werden doorgevoerd, waarna een volgende proefsessie volgde.

Natuurlijk komen er tijdens deze fase ook uitdagingen om de hoek kijken. Rambert neemt ons mee in hun verhaal; “De Passionfruit Martini had eerst niet de gewenste kleur. Ook mistten we een hint van vanille in zowel de geur als de smaak. Dit hebben we samen geoptimaliseerd om het beste alcoholvrije alternatief te maken dat hetzelfde smaakt als de ‘echte’, maar dan zonder de alcohol. Helaas is de branderige ‘alcoholsmaak’ nog steeds niet te kopiëren.
De Ginger Mule laat wat ons betreft de perfecte verhouding zien tussen frisheid en de smaak van gember. Vooral de hoeveelheid gember is lastig te bepalen. Voor mensen die dit drankje niet zo vaak drinken kan de gember wel heftig zijn terwijl de echte Moscow Mule drinker het misschien aan de zachte kant vindt. We proberen daar het beste gemiddelde in te vinden”.

Goed om te weten is dat alle dranken van Sir. James 101 alleen natuurlijke ingrediënten bevatten.

Het bedenken van de namen

Het bedenken van de naam van de Ginger Mule ging vrij soepel. Omdat het om een mocktail met de smaak van gember draait, kozen Vincent en Rambert voor de naam “Ginger Mule”. Hiermee wordt er een knipoog gemaakt naar de gember én naar de Moscow Mule cocktail.

De naamontwikkeling van de Passionfruit Martini was iets lastiger, omdat de naam “Pornstar Martini” ook mogelijk en herkenbaar is. Daarom hebben Vincent en Rambert vooraf bij veel mensen en klanten gecheckt wat de beste naam zou zijn voor dit drankje. Uiteindelijk kwamen ze hier nog niet helemaal uit; de antwoorden die zij ontvingen waren 50% / 50%.

Toen bleek dat een aantal klanten in zowel het binnen- als buitenland deze variant niet wilden verkopen als het de naam “ Pornstar” droeg, werd er gekozen voor “Passionfruit Martini”. “Ook een stuk vriendelijker als dit flesje bij een gezin met kinderen in de koelkast staat”, zegt Rambert lachend.

Sir. James 101 Ginger Mule, Sir. James 101 Passionfruit Martini, Alles over gin.

Maak kennis met Sir. James 101 Ginger Mule

Sir. James 101 Ginger Mule is een nieuw ready-to-drink drankje. Voor de Ginger Mule wordt een gemberextract gecombineerd met de zuren van de limoen. Het resultaat is een heerlijk verfrissend drankje met een pittige bite van de gember!

Op de neus komen vooral de frisse tonen van de limoen tevoorschijn. Qua smaak komt de limoen ook duidelijk naar voren, maar nu delen zij de hoofdrol met gember. De kruidige gembertonen zorgen voor een geweldige kick en een verwarmend effect in de afdronk. Een aangenaam drankje, zeker als je (licht) pittige drankjes kunt waarderen en van gember houdt!

Serveertip:
Net als de Moscow Mule gebruik je voor de Sir. James 101 Ginger Mule een koperen mok, gevuld met ijsblokjes. Schenk de Sir. James 101 Ginger Mule in en garneer met twee partjes limoen en een takje munt.

Koop Sir. James 101 Ginger Mule hier.

Sir. James Ginger Mule, alcoholvrije cocktail, Alles over gin.

Maak kennis met Sir. James 101 Passionfruit Martini

Sir. James 101 Passionfruit Martini is ook een ready-to-drink drankje. Voor het maken van de Passionfruit Martini wordt er gebruik gemaakt van passievruchtensap en vanille.

Op de neus komen de zoete en frisse tonen van vanille en passievrucht je direct tegemoet. Qua smaak is Sir. James 101 Passionfruit Martini ook een zoet drankje en draait het vooral om de passievrucht. Op de achtergrond is de vanille subtiel te herkennen, maar neemt zij juist de (lange) afdronk weer over.
Als je echt een Pornstar Martini liefhebber bent, kan het zijn dat je het romige schuimlaagje mist bij deze alcoholvrije variant. Je kunt hier voor gaan experimenteren met (vegan) foam om toch hetzelfde effect te krijgen.

Serveertip:
Net als bij de Pornstar Martini gebruik je bij de Sir. James 101 Passionfruit Martini een coupeglas. Koel het drankje eerst in de koelkast alvorens je het in het glas schenkt. Garneer met een halve passievrucht.

Must try: voeg er een scheutje bruisende (alcoholvrije) mousserende wijn bij voor een fijne sparkling twist!

Koop Sir. James Passionfruit Martini hier. 

Ontdek Sir. James 101 Passionfruit Martini hier als eerste, Alles over gin.

Deel jouw feedback

Heb jij de nieuwste drankjes van Sir. James 101 al geproefd en deel je graag jouw mening? Vincent en Rambert kijken er naar uit om van je te horen; “Bij Sir. James 101 zijn we erg blij met de vele goede reacties die wij vaak ontvangen en lezen. Dat we iets goed doen zien we ook aan de algehele ontwikkeling van de dranken, we zijn hier heel blij mee. We blijven altijd openstaan voor goede suggesties, dus laat gerust iets van je horen via onze website of socials!”.

Ps. Alle foto’s komen van Sir. James 101 en zijn met schriftelijk toestemming geplaatst.

505
Laat een bericht achter