Gin-tonic maken met Weesp Gin, Weesper Gin & Tonic, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Weesper Gin & Tonic

Weesper Gin & Tonic is de perfect serve van Weesp Gin, ontwikkeld door Stokerij Anker Weesp. Speciaal voor de koude(re) dagen hebben zij een heerlijke, verwarmende gin-tonic ontwikkeld. De fijne smaak van sinaasappel wordt bijgestaan door diverse kruiden, waarna er een lange en volle afdronk met kaneel volgt.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Weesp Gin
  • 150 ml Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
  • Scheutje (verse) sinaasappelsap
  • Eén kaneelstokje, twee stukjes steranijs en een slice citroenschil
  • Grote ijsblokjes

Hoe maken we de Weesper Gin & Tonic:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig in het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Laat het glas even staan en pers ondertussen een halve sinaasappel voor het sap en snijd een slice uit de schil van de citroen.

Pak het glas met ijsblokjes en giet het gesmolten ijswater uit het glas. Voeg daarna 50 ml Weesp Gin toe en de sinaasappelsap. Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna 150 ml Fever-Tree Premium Indian Tonic Water in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste het kaneelstokje, stukjes steranijs en de slice citroenschil toe. Roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Alles over gin. meets Stokerij Anker Weesp!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter Weesp Gin? Wij bezochten oprichter Christian Pfeiffer in Weesp en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Weesp Gin je hier!

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

3.141
Laat een bericht achter