Gin-tonic recept, Watchdog Gin-ger, Watchdog Premium Dry Gin met Ginger Ale, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Watchdog Gin-ger met Watchdog Premium Dry Gin

Watchdog Premium Dry Gin is een heel veelzijdige gin. Je geniet puur, on the rocks of in een gin-tonic van deze prachtige Nederlandse gin.
Dit recept is een fijne twist op de klassieke gin-tonic. Watchdog Gin-ger wordt namelijk geserveerd met Ginger Ale. Het takje munt ter garnering maakt het plaatje compleet!

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Vul een tumbler met grote ijsblokjes. Roer het ijs rond in zodat het glas koud wordt. Dit noemen ze ook wel frapperen.
Roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond en schenk het overtollige gesmolten ijswater uit het glas.

Voeg 50 ml Watchdog Premium Dry Gin toe, gevolgd door 150 ml Ginger Ale en garneer met het takje munt. Roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken vermengd worden.

Tip: schenk de tonic in met behulp van een cocktaillepel. Plaats deze lepel op een hoek van zestig graden in je glas en schenk de tonic in.
De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Gin-tonic recept, Watchdog Premium Dry Gin, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Watchdog Premium Dry Gin.

Alles over gin. meets Watchdog Gin!
Wij spraken met de founders van Watchdog Gin om het persoonlijke verhaal achter Watchdog Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Watchdog Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten! 

820
Laat een bericht achter