Vincitore Gin, perfect serve Vincitore Gin, Monika van Miltenburg, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Vincitore Pear

Vincitore Pear is de perfect serve van Vincitore Gin. Het een zoete en zachte gin-tonic met een fijne aanwezige perensmaak. De kaneelstokjes zorgen ervoor dat de zoete tonen niet overheersen, maar perfect in balans zijn met de gin en tonic. Deze gin is drink je zowel op warme als op koude dagen!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Vincitore Pear:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Laat het glas even staan en snijd de peer in schijfjes. Pak vervolgens het glas met ijsblokjes en giet het gesmolten ijswater uit het glas. Voeg daarna 50 ml Vincitore Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste het partje peer en kaneelstokje toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

Foto’s komen van Fotografie van Monika van Miltenburg.

3.339
Laat een bericht achter