Het persoonlijke verhaal achter Vordings Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Vørding’s serve

Vørding’s Gin is ontwikkeld door Thomas Vørding en is één van de eerste Nederlandse gins. Thomas drinkt zijn Martini het liefst met een goede gin en gezien het aanbod in 2013 zo gering was, besloot hij een eigen gin te gaan maken. Voor de productie van Vørding’s Gin wordt er gebruik gemaakt van citroen(sap), sinaasappelschil, jeneverbes, Ceylon kaneel en cederhout. Dit cederhout hakt en toast Thomas overigens zelf thuis.
Het resultaat is een licht kruidige gin met een fijne citrus smaak. De afdronk wordt bepaald door een zachte smaak van cederhout.

Met Vørding’s Gin en Fentimans Connoisseurs Tonic Water tover je in een handomdraai een geweldige friszoete gin-tonic op tafel. De appel zorgt hierbij voor de friszoete smaak, terwijl het kaneelstokje haar steentje bijdraagt met verwarmende tonen.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Vørding’s serve:

Vul het Alles over gin. ballonglas met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Vørding’s Gin en 150 ml Fentimans Connoisseurs Tonic Water toe.

Snijd een partje appel en voeg dit samen met het kaneelstokje toe aan het glas. Roer het geheel zachtjes voor vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Vordings Gin, het persoonlijke verhaal achter de fles, Alles over gin.

Alles over gin. meets Vørding Spirits!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter deze gin? Wij spraken founder Thomas Vørding en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Vørding’s Gin vind je hier.

2.344
Laat een bericht achter