Bobby's serve, Bobby's Schiedam Dry Gin, gin-tonic maken, gin-tonic recept, Alles over gin.

Gin-tonic recept – Bobby’s serve

Bobby’s Schiedam Dry Gin is een Nederlandse gin met Indonesische roots, ontwikkeld door Sebastiaan van Bokkel. Het oorspronkelijke recept komt van zijn opa, Jacobus Alfons. Toen Jacobus naar Nederland kwam, miste hij de smaak van Indonesië zo erg dat hij besloot de Indonesische kruiden en specerijen aan zijn jenever toe te voegen. Dit resulteerde uiteindelijk in deze kruidige en aromatische gin gemaakt van kruidnagel, cubeb peper, kaneel, koriander, limoengras, jeneverbes, venkel en rozenbottels.

Met Bobby’s Schiedam Dry Gin en Fentimans Connoisseurs Tonic Water tover je in een handomdraai een geweldige gin-tonic op tafel. De Bobby’s serve is een frisse en licht pittige gin-tonic met zoete hints van sinaasappel en warme, kruidige hints van de kruidnagels.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Bobby’s serve:

Vul het Alles over gin. ballonglas met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin en 150 ml Fentimans Connoisseurs Tonic Water toe.

Snijd een schijfje sinaasappel en prik zes kruidnagels in de boog. Voeg dit toe aan het glas en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Perfect serve met Bobby's Schiedam Dry Gin, Alles over gin.

Alles over gin. meets Bobby’s Schiedam Dry Gin!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter deze gin? Wij spraken founder Sebastiaan van Bokkel en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Bobby’s Schiedam Dry Gin vind je hier.

2.324
Laat een bericht achter