Perfect serve Sir Edmond Gin, Vanilla Bean, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Vanilla Bean

De Vanilla Bean is de perfect serve van Sir Edmond Gin. Deze perfect serve wordt gemaakt van een hele verrassende en fijne combinatie van drie ingrediënten. De zachte tonen van de vanille, de frisse en zoete tonen van sinaasappel en de sterke aroma van de koffie. Samen zorgen zij voor een geweldige harmonie in het glas!
Eerst is de vanille duidelijk aanwezig. Naarmate de gin-tonic iets langer staat, komen de geuren en smaken van de sinaasappel en koffie naar voren. Opvallend is dat deze drie ingrediënten elkaar perfect aanvullen en geen enkele overheersend is!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Vanilla Bean:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij de steel en wals het ijs voorzichtig door het glas (dit wordt ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.

Giet hierna het gesmolten ijswater uit het glas en voeg daarna 50 ml Sir Edmond Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel (op een hoek van zestig graden in je glas) schenk je daarna 120 ml Fever-Tree Indian Tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste de koffiebonen en het schijfje sinaasappel toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Wil je de sinaasappelaroma’s meer naar boven halen? Ga dan met een schijfje sinaasappel over de rand van het glas.

Het verhaal achter Bourbon Vanille
Benieuwd naar het (uitgebreide) verhaal achter de hoofdbotanical van Sir Edmond Gin? Wij spraken Sir Edmond hierover en dit verhaal lees je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

5.280