Gin-tonic maken: Valentijn love serve met Flier Gin Delight

De meest romantische dag staat weer voor de deur en dat vraagt om een bijpassende love serve!
Daarom hebben we speciaal voor Valentijnsdag een mooie gin uitgekozen voor dit gin-tonic recept, namelijk Flier Gin Delight. Dit is een nieuwe gin uit Utrecht die bekend staat als de meest roze gin van Nederland. Dat maakt het natuurlijk de perfecte gin voor Valentijnsdag!

Flier Gin Delight is een zoete en fruitige gin die wordt gemaakt van onder meer grapefruit, rozenbottel, aardbeien en kersen. Het resultaat is een friszoete gin-tonic!

Wat hebben we nodig (per glas):

Wat gaan we doen:
Voor de Valentijn love serve hebben wij dit keer geen gebruik gemaakt van een ballonglas of tumbler glas (de twee beste glazen voor gin-tonics), maar van een sierlijk cocktail glas. Dit staat net iets feestelijker!

Gezien we geen gebruik maken van ijsblokjes in ons glas, is het belangrijk dat we de glazen eerst goed koelen. Dit doen we met behulp van de ijsblokjes en een cocktaillepel. Roer de ijsblokjes net zolang door het glas totdat deze koud genoeg. Hoe kouder het glas, hoe meer condens er zichtbaar wordt.

Verwijder daarna de ijsblokjes en het eventuele smeltwater uit het glas en voeg de gin en tonic toe. Garneer met het eetbare bloemetje óf een dun schijfje grapefruit.

Gin-tonic maken, recept, Flier Gin Delight, Valentijnsdag, Alles over gin.

337
Laat een bericht achter