Perfect serve maken TX Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: TX Gin Cocktail

Uitkijkend op zee, genieten van de mooie natuur, foto’s maken van schaapjes.. Het gebeurt allemaal op Texel! Dit fijne gevoel neem je nu ook mee naar huis met TX Gin van Stokerij Texel. Dit is letterlijk en figuurlijk Texel in een fles, want deze gin gemaakt van zoveel mogelijk lokale producten. Daarnaast wordt het geproduceerd door Stokerij Texel.
De TX Gin Cocktail is dé perfect serve van TX Gin. Een zachte, frisse gin met kruidige en zoete hints van de duindoorn, vlierbloesem, komkommer en grapefruit.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml TX Gin
  • 200 ml Fever-Tree Elderflower Tonic Water
  • Eén slice komkommer
  • Twee schijfjes grapefruit
  • Grote ijsblokjes
  • Optioneel: eetbaar viooltje ter garnering

Hoe maken we de TX Gin Cocktail:

Vul een ballonglas met de grote ijsblokjes en roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond (dit wordt ook wel frapperen genoemd). Schenk daarna het overtollige gesmolten ijswater uit het glas en voeg de TX Gin en de Fever-Tree Elderflower Tonic Water toe.

Voor de tonic kun je gebruik maken van een bar lepel; laat de tonic via de lange steel in het glas lopen zodat het koolzuur optimaal behouden blijft.

Garneer het geheel met de schijfjes grapefruit en komkommer. Roer het geheel nogmaals zodat de smaken goed vermengd worden. Maak je perfect serve compleet met het eetbare viooltje.

Alles over gin. meets Stokerij Texel!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter de TX Gin? Wij bezochten founder Jaco op Texel en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter TX Gin vind je hier!

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

5.151
Laat een bericht achter