Torine Gin, Distilleerderij H. van Toor Jz., Vlaardingen, Torine's perfect serve, recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Torine’s perfect serve

Torine’s perfect serve is dé gin-tonic van Torine Gin, een Nederlandse gin gemaakt door Master Distiller Leo Fontijne, eigenaar van Distilleerderij H. van Toor Jz. in Vlaardingen. 
Deze gin wordt gemaakt van onder andere jeneverbessen, koriander, kaneel en moutwijn. Op de neus is de gin juist heel zacht, floraal en lichtkruidig. Qua smaak overheersen kruiden zoals rozemarijn en tijm, bijgestaan door mooie citrusaroma’s. Er ontstaat zelfs een kleine tinteling op de tong als je de gin puur proeft!
De diepgang in de gin heeft het te danken aan de moutwijn. Gezien Torine Gin zelf al zo’n smaakexplosie met zich meebrengt, is er niet veel voor nodig om hier een geweldige gin-tonic van te maken..

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we Torine’s perfecte serve:

Vul een ballonglas met grote ijsblokjes. Roer het ijs rond in zodat het glas koud wordt. Dit noemen ze ook wel frapperen.
Roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond en schenk het overtollige gesmolten ijswater uit het glas middels een strainer (zeefje).

Voeg 50 ml Torine Gin toe, gevolgd door 150 ml Premium Indian Tonic Water. Roer het geheel goed zodat de smaken vermengd worden.
Garneer de gin-tonic met een takje sereh.
Tip: voor de tonic kun je gebruik maken van een bar lepel. Laat de tonic via de lange steel in het glas lopen zodat het koolzuur optimaal behouden blijft.

Gin tonic maken, gin-tonic recept, Torine Gin, Alles over gin.

Alles over gin. meets Torine Gin!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter Torine Gin? Wij bezochten Master Distiller Leo in Vlaardingen bij Distilleerderij H. van Toor Jz. en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Torine Gin vind je hier!

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

2.338
Laat een bericht achter