Gin-tonic recept, 135 East Hyogo Dry Gin, Tonic No Kami, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Tonic No Kami met 135 East Hyogo Dry Gin 

Zelf zijn wij grote fans van Japanse gins; zij dragen een rijke historie met zich mee, er gaat een goed verhaal schuil achter de fles en hebben een uitmuntende smaak. Sinds eind 2023 is Nederland een nieuwe Japanse gin rijker; 135 East Hyogo Dry Gin. Een bijzondere gin, omdat deze niet alleen gemaakt wordt van lokale botanicals, maar ook sake bevat! Het resultaat is een mooie volle citrus gin met een pittig karakter. 

Op de neus begroet 135 East Hyogo Dry Gin je met een mooi vol citrusaroma met een subtiele bloemige vleug van de sencha. Qua smaak komen deze citrustonen ook weer naar voren, maar ditmaal worden zij gecombineerd met de pittigheid van de sansho peper. De gin laat zien dat zij haar mannetje kan staan en toont haar krachtige karakter. De pittigheid blijft aanwezig tot in de lange afdronk. Langzaamaan wordt de gin zachter en is er weer een licht florale toets te herkennen van de sencha. Hoewel de gin een krachtig karakter heeft, blijft zij toch erg toegankelijk. Leuk om hierbij te weten is dat het de sake is die de pittigheid van de sansho peper weet te verzachten.

In de mix is het een veelzijdige gin en geniet hier puur van, met een mixer of in een cocktail. Hieronder delen we het recept van Tonic No Kami. Een heerlijk verfrissende gin-tonic met uiteraard ook een Japanse twist!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de de Tonic No Kami:

Vul bij voorkeur een ballonglas met grote ijsblokjes en roer deze enkele seconden door het glas zodat deze goed koud wordt. Schenk daarna het eventuele smeltwater weg.
Voeg vervolgens 40 ml 135 East Hyogo Dry Gin toe, gevolgd door 80 ml Premium Indian Tonic water en twee dashes orange bitters. Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer met de yuzu (of limoen) zeste.

Gin-tonic recept, Tonic No Kami, 135 East Hyogo Dry Gin, Alles over gin.

 

Alles over gin. meets 135 East Hyogo Dry Gin!
Wij spraken met het team om het verhaal achter 135 East Hyogo Dry Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter 135 East Hyogo Dry Gin vind je hier

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

Ps. Alle foto’s komen van de Kaikyō Distillery en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

280
Laat een bericht achter