Gin-tonic recept, Tokaj's serve met Tokaj GIN, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Tokaj’s serve

Tokaj GIN is één van de weinige gins uit Hongarije die vol liefde en passie geproduceerd is. Het is in dit land namelijk niet gebruikelijk om een gin te produceren.
Voor de productie van deze gin worden er eenentwintig botanicals gebruikt. Dit zijn jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, bosdennenknoppen, cubeb peper, roze peperkorrel, groene kardemom, wortelzaad, rozenblaadjes, lindebloem, vlierbloesem, iriswortel, roze grapefruitschil, kaffir limoenblaadjes, sinaasappelschillen, munt, duindoorn, zwarte bessen, lindehoning, kassieboom, en linde druiven.

Door deze hoeveelheid botanicals gebeurt er heel veel in deze gin; het is een complexe, krachtige citrus gin met een mooie, aanhoudende bloemige, aardse afdronk. Door het hogere alcoholpercentage van 47% blijft de gin prachtig overeind staan in zowel Tokaj’s serve als in gin cocktails.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Tokaj’s serve:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Tokaj GIN toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de Fever-Tree Premium Indian Tonic Water in.
De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Garneer met een vers takje rozemarijn en vijf cubeb pepers. Roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Gin-tonic maken, gin recept, Tokaj's serve, Tokaj GIN, Alles over gin.

Alles over gin. meets Seven Hills Distillery!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter deze gin en de distilleerderij? Wij spraken founder Dénes Mészáros-Komáromy en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Tokaj GIN vind je hier.
Leuk om te weten; in deze gin story staan naast Tokaj’s serve ook nog twee recepten voor Tokaj GIN cocktails.

2.021
Laat een bericht achter