Isle of Harris, The Harris Serve, Alles over gin.

Gin-tonic maken: The Harris Serve

Isle of Harris Gin wordt door the Isle of Harris Distillery gemaakt van negen botanicals van het gelijknamige eiland; jeneverbes, sugar kelp, korianderzaad, bittere sinaasappelschil, zoethout, cassia, engelwortel, iriswortel en cubeb peper.
De smaak van de gin is verfrissend door de bittere jeneverbes, dennen en citrussmaken. Korianderzaad draagt zijn steentje bij met een groen kruidenaroma. Isle of Harris Gin heeft een lange, pure afdronk die de smaken van jeneverbes, dennen en citrus langzaam laat vervagen en laat opvolgen door het zachte aroma van vanille vergezeld door de zwarte peper. Uiteraard met een zilte touch als subtiele hint naar de zee.

Omdat de gin al zo compleet en vol smaken is van zichzelf, hoeft er maar weinig aan toegevoegd te worden om The Harris Serve te creëren, dé perfect serve van de Isle of Harris Gin!

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Isle of Harris Gin
  • 200 ml Indian Tonic Water
  • Een schijfje grapefruit ter garnering
  • Grote ijsblokjes

Hoe maken we The Harris Serve:

Voor de perfect serve vul je een ballonglas met grote ijsblokjes en roer je deze voor 10-15 seconden rond in het glas. Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je de Isle of Harris Gin toe aan het glas.

Schenk daarna de Indian Tonic Water in en garneer met de grapefruit. Roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Tip: schenk de tonic in met behulp van een cocktaillepel. Plaats deze lepel op een hoek van zestig graden in je glas en schenk de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Perfect serve Isle of Harris Gin, Alles over gin.

Alles over gin. meets The Isle of Harris Distillery!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter de Isle of Harris Gin? Wij spraken aandeelhouder Merel in Breukelen en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Haar persoonlijke verhaal en het verhaal achter de Isle of Harris Gin vind je hier!

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

4.421
Laat een bericht achter