Gin cocktail maken: Strawberry Martini met Gin 1689 Pink Gin

De Martini behoort tot de meest iconische cocktails ter wereld en wordt tot op heden nog heel veel geserveerd in bars en restaurants. Inmiddels zijn er ook veel variaties op de traditionele Martini, zoals de Strawberry Martini. Voor dit gin cocktail recept hebben we gebruik gemaakt van Gin 1689 Pink Gin. Een mooie Nederlandse gin die een volle aardbeiensmaak heeft en hierdoor perfect is voor deze Martini variant. 

Wat hebben we nodig:

  • 60 ml Gin 1689 Pink Gin
  • 30 ml verse citroensap
  • Vier aardbeien of 15 ml verse aardbeiensiroop
  • IJsblokjes
  • Ter garnering één aardbei

Wat gaan we doen:
Voor deze gin cocktail maken we gebruik van een cocktailshaker, strainer (zeefje) en serveren we deze Strawberry Martini in een mooi cocktailglas.

Vul de cocktailshaker met de ijsblokjes en voeg Gin 1689 Pink Gin, verse citroensap en de aardbeien toe. Shake het geheel net zo lang tot alle ingredienten goed vermengd zijn en de cocktailshaker gekoeld is.

Houd de strainer boven het cocktailglas en schenk het drankje in het cocktailglas. Garneer met de verse aardbei op de rand van je glas.

Tip: Deze Strawberry Martini is gemaakt met citroensap. Voor een klassieke twist kun je ook gebruik maken van 15 ml droge Vermouth in plaats van citroensap.

Gin cocktail recept, Strawberry Martini, Alles over gin.

Alles over gin. meets Gin 1689 Pink Gin!
Wij spraken Alexander voor het persoonlijke verhaal achter de fles en zijn er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen!
Het persoonlijke verhaal achter Gin 1689 Pink Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

933
Laat een bericht achter