Recept Schotse Gin Mule, Hendricks Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Schotse Gin Mule

De Schotse Gin Mule is hét zomerdrankje van de eeuw! De citrusaroma’s van de gin, het verse limoensap, muntblaadjes, suikerwater en ginger beer zorgen voor een geweldige balans tussen bitter en zoet. Al met al een fantastische gin-tonic die op het terras niet weg te denken is!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Schotse Gin Mule:

Gebruik bij voorkeur een koperen (Moscow Mule) mok.

Laat de mok even staan en schenk ondertussen 30 ml Monin suikerwater, limoensap en 45 ml Hendrick’s Gin in de cocktailshaker. Voeg hier de zes muntblaadjes aan toe en stamp het geheel zachtjes tien seconden om de oliën van de muntblaadjes vrij te laten komen.

Vul dan de shaker met ijsblokjes en shake de mix vervolgens stevig voor twintig seconden. Schenk de mix vervolgens in je glas. Bij deze handeling kun je ervoor kiezen om een (cocktail)vergiet te gebruiken zodat je geen stukjes van de muntblaadjes in je Schotse Gin Mule krijgt. Let op: het (cocktail)vergiet laat ook geen ijsblokjes door. Indien je gaat zeven, voeg dan eerst ijsblokjes aan je mok toe.

Voeg als laatste 120 ml Fever-Tree Ginger Beer in het glas en garneer het geheel met verse muntblaadjes.

 

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

Alles over gin. meets Hendrick’s Gin!
Wij bezochten Hendrick’s Brandambassador om het persoonlijke verhaal achter deze gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Hendrick’s Gin vind je hier.

4.420
Laat een bericht achter