Bee's Wings van Rutte, Cocktail, Alles over gin.

Jenever cocktail maken: Rutte’s Bee’s Wings

Rutte’s Bee’s Wings is ontwikkeld door Distilleerderij Rutte. Deze cocktail is afgeleid van de klassieke cocktail Bee’s Knees uit de periode van de drooglegging; in die tijd werden honing en citroensap namelijk toegevoegd aan alcohol.
Zoals Distilleerderij Rutte zelf zegt; “Vandaag passen de frisse citrusnoten van Rutte Old Tom Genever perfect bij kokoswater en de zoetheid van honing en vervangt de genever zo het citroensap waar het oorspronkelijke recept om vraagt. Bee’s Wings doet je denken aan hete zomerdagen en korenbloemen die zwaaien in de wind”.

Wat hebben we nodig:

  • 40 ml Rutte Old Tom Genever
  • Eén theelepel honing
  • 100 ml kokoswater
  • Eetbare bloemen ter garnering
  • Grote ijsblokjes

Hoe maken we de Rutte’s Bee’s Wings:

Vul een longdrink glas met de ijsblokjes en roer het ijs met een lepel voorzichtig door het glas zodat deze ijskoud wordt. Mix de Rutte Old Tom Genever met de honing en kokoswater en shake of roer tot het één geheel is geworden.
Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je de mix toe.
Garneer met de eetbare bloemen.

Distilleerderij Rutte cocktails, Bee's Wings, Alles over gin.

Naast Rutte’s Bee’s Wings ontwikkelde Distilleerderij Rutte ook de Rutte’s Summer Love, Rutte’s Dutch Loveletter, Rutte’s Sloegroni en Rutte Asparagus.
Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten en gin cocktails! 

Alles over gin. meets Distilleerderij Rutte!
Wij bezochten Myriam in het mooie Dordrecht om haar persoonlijke verhaal achter de distilleerderij en Rutte gins te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Distilleerderij Rutte vind je hier.

Ps. De foto’s komen van Distilleerderij Rutte

2.663
Laat een bericht achter