Recept Rose Craft, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Rose Craft

Rose Craft is de perfect serve van de Crafters Aromatic Flower Gin. Zoals de naam al doet vermoeden betreft dit een fleurige, florale gin. Zodra je de fles opent komen de bloemengeuren je tegemoet!
Het mooie aan deze gin is dat het van kleur zal veranderen als je de tonic er aan toevoegt. De Crafters Aromatic Flower Gin bevat namelijk een natuurlijk pigment en rozenbottelblaadjes die de gin een mooie roze kleur geven.
Voor deze perfect serve is er gekozen voor de Fentimans Rose Lemonade tonic die de florale smaak versterkt. Het resultaat is een hele fijne zoete en fleurige perfect serve!

Wat hebben we nodig:

  • 60 ml Crafters Aromatic Flower Gin
  • 120 ml Fentimans Rose Lemonade
  • Grote ijsblokjes
  • Kleine rozenknopjes als garnituur

Hoe maken we de Rose Craft:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij de steel en wals het ijs voorzichtig door het glas (dit wordt ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Giet hierna het gesmolten ijswater uit het glas en voeg 60 ml Crafters Aromatic Flower Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel (op een hoek van zestig graden in je glas) schenk je daarna 120 ml Fentimans Rose Lemonade in je glas. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft. Garneer met de kleine rozenknopjes.

Roer als laatste de Rose Craft zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden. 

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

8.778
Laat een bericht achter