RBL ANN gin, perfect serve, gin-tonic recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: RBL ANN perfect serve

RBL ANN gin is een Nederlandse gin die uit de koker van de Utrechtse Annerie van den Ham komt. Op vierentwintigjarige leeftijd besloot zij een eigen gin te ontwikkelen die pittig en onderscheidend is. Hiervoor gebruikte zij rode peper, roze peper, sinaasappel, venkel en uiteraard jeneverbessen.

Het resultaat is een zachte gin met pittige hints, zoete frisse tonen van sinaasappel en een fijne diepgang door de venkel. Tijdens de eerste slok wordt je direct begroet door de peper. De zachte venkel is aanwezig en laten hints van sinaasappel door. De smaken vullen elkaar harmonisch aan. De pepers zorgen voor een aangename warmte in iedere slok. De afdronk is lang, zacht, licht zoet en kent een lichte pepersmaak.

Juist door deze zachte en perfect gebalanceerde smaken kan RBL ANN gin prima puur gedronken worden. Voor de gin-tonic liefhebbers is deze perfect serve ontwikkeld!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de RBL ANN perfect serve:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml RBL ANN gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Flambeer als laatste de peperbolletjes en voeg dit samen toe met het gedroogde sinaasappelschijfje / verse sinaasappelschil twist. Roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Perfect serve RBL ANN gin, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

Alles over gin. meets het gezicht achter RBL ANN gin!
Wij bezochten Annerie in Utrecht om het persoonlijke verhaal achter de fles te horen. We zijn er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter RBL ANN gin vind je hier.

1.239
Laat een bericht achter