Gin tonic recept, Pink's perfect, Gin 1689 Pink Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Pink’s perfect met Gin 1689 Pink Gin

Op de neus komt de vrolijke, zoete geur van aardbeien je tegemoet. Qua smaak worden de aardbeien bijgestaan door de mooie tonen van frambozen. Gin 1689 Pink Gin is een heerlijke, volle gin die de zomer rechtstreeks naar je glas toebrengt.

Omdat deze gin zelf al zo vol is van smaak, volstaat een neutrale tonic. Mocht je van zoete gin-tonics houden, dan kun je er voor kiezen om ook nog verse aardbeien en frambozen toe te voegen!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we Pink’s perfect met Gin 1689:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Gin 1689 Pink Gin toe.
Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.
Tip: zet de cocktaillepel op zestig graden in het glas en schenk de tonic langs de lepel het glas in.

Voeg als laatste de aardbei(en) en framboos / frambozen toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Gin tonic recept, gin tonic maken, Gin 1689 Pink Gin, Alles over gin.

Alles over gin. meets Gin 1689 Pink Gin!
Wij spraken Alexander voor het persoonlijke verhaal achter de fles en zijn er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen!
Het persoonlijke verhaal achter Gin 1689 Pink Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

1.764
Laat een bericht achter