Gin-tonic recept met Slagers Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect Slagers serve

Slagers Gin is een geweldige toegankelijke gin die met verschillende tonics iedere keer weer een geweldige gin-tonic weet te creëren. Toch is er één combinatie die erg mooi is en hiervan delen we hier het recept!
Zoals het team de ambachtelijke slagerij H.P. Van Linschoten zelf zegt; “Slagers Gin is een gin die bij elke gelegenheid zijn mannetje staat, maar het beste tot zijn recht komt in combinatie met een mooi stuk vlees!”.
Leuk om hierbij te weten is dat Slagers Gin de allereerste gin in Nederland is die gemaakt wordt met Rotterdamse steakkruiden. Uiteraard zijn hier de eigen steakkruiden van de slagerij voor gebruikt!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Perfect Slagers serve:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 35 ml Slagers Gin toe.
Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna Fentimans Connoisseurs Tonic Water in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg daarna het schijfje sinaasappel toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Slagers Gin met co-founder Mitchel, gin-tonic maken, Alles over gin.

Alles over gin. meets Slagers Gin!
Wij bezochten Mitchel in Rotterdam om het persoonlijke verhaal achter de gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Slagers Gin vind je hier!

Ps. De foto’s komen van Slagers Gin.

2.659
Laat een bericht achter