Perfect serve met XIN Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect serve van XIN Gin

XIN Gin (spreek je uit als “shin gin”) is een Ierse gin die wordt gemaakt door Ahascragh Distillery. Alles over gin. heeft deze gin exclusief naar Nederland gehaald, omdat het een zeer onderscheidende gin is mét een goed verhaal. In deze mooie rood gouden fles smelten de Ierse en Aziatische cultuur en smaken samen..

Voor de productie van XIN Gin wordt er gebruik gemaakt van acht botanicals. Dit zijn jeneverbessen, ananas, rozen, kaneel, persimmon, limoengras, sinaasappel en citroen.
Op de neus komen de lichtzoete en florale tonen van roos en persimmon naar voren. Deze tonen worden aangevuld met de nodige citrus hints. Subtiel is er een kruidigheid te ontdekken. Qua smaak komen de citrustonen van de citroenen en jeneverbessen dominanter naar voren. Zij worden ondersteund door de rozen, persimmon en een lichte ondertoon van dille. De afdronk is erg lang en wordt gevuld met exotische tonen en de warmte van kaneel.

Om optimaal te kunnen genieten van XIN Gin is er niet veel nodig. Een Premium Indian Tonic Water of Refreshinly Light Tonic Water is voldoende. Qua garnering kun je experimenteren met ananas, een schijfje sinaasappel of een kaneelstokje óf met een takje rozemarijn en een schijfje grapefruit.

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met de ijsblokjes. Roer de ijsblokjes enkele seconden rond in het glas tot er een laagje condens ontstaat aan de buitenkant. Dit betekent dat je glas koud genoeg is geworden.

Schenk het eventuele overtollige smeltwater uit het glas en schenk de gin en daarna de tonic naar keuze in. Garneer met de garnering naar keuze.
Tip: squeeze het schijfje sinaasappel of grapefruit eerst boven je glas. Zo komen de friszoete sinaasappeltonen nog duidelijker naar voren in de gin-tonic.

Perfect serve XIN Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

Alles over gin. meets XIN Gin!
Wij spraken met co-founder Michelle om het persoonlijke verhaal achter XIN Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter XIN Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Ps. Alle foto’s komen van XIN Gin en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

18
Laat een bericht achter