Gin-tonic maken, gin-tonic recept, perfect serve van SIS gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect serve van SIS gin

SIS Gin wordt gemaakt van twaalf botanicals; jeneverbessen, zoethout, koriander, kardemom, kruidnagel, gember, amandelen, kaneelschors, sinaasappel- en citroenschillen, passievrucht en limoenblaadjes. Al deze botanicals zorgen ervoor dat er een ware smaakexplosie ontstaat. Op de neus verrast SIS gin je eerst al met friszoete tonen van sinaasappel, passievrucht en limoen.
Qua maak komen de passievrucht en citrusvruchten ook weer dominant naar voren en worden op de achtergrond bijgestaan door de kruidigere botanicals. In de afdronk neemt gember de hoofdrol over en die zorgt voor een verwarmende kick. Juist omdat er zoveel gebeurt bij deze gin qua smaak, raden wij aan om de gin zeker ook puur te proberen alvorens je het mixt met een tonic. 

Voor de perfect serve geven de founders Esmée en Amber de voorkeur aan Fever-Tree Clementine Tonic Water. Zoals ze zelf zeggen; “Er ontstaat niet alleen een mooie frisse smaak, maar de kleuren van de flesjes matchen ook perfect en doen denken aan de Spaanse vibes!

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met de ijsblokjes. Roer de ijsblokjes enkele seconden door het glas zodat het glas gekoeld wordt. Dit wordt ook wel frapperen genoemd. Schenk het eventuele schenkwater vervolgens uit het glas.

Voeg de gin en tonic toe en roer het geheel zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer met de halve passievrucht.

Perfect serve, gin-tonic recept SIS gin, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Alles over gin. meets SIS gin!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter SIS gin? Wij spraken met Amber en Esmée en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Het persoonlijke verhaal achter SIS gin vind je hier.

Ps. Alle foto’s komen van Esmée en Amber en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst. 

154
Laat een bericht achter