Perfect serve van Rutte Kaffir Lime Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect serve van Rutte Kaffir Lime Gin

Rutte Kaffir Lime Gin heeft niet veel nodig om een smaakexplosie in je glas te laten ontstaan. Deze gin is zó vol van smaak, dat een Premium Indian Tonic Water eigenlijk al volstaat. Mocht je wel willen experimenteren of juist van de gebaande wegen willen gaan, dan heeft Distilleerderij Rutte een aantal tips voor je. “Mix Rutte Kaffir Lime Gin met Mediterranean Tonic Water, Rose Lemonade of Ginger Ale. Er ontstaan hele verrassende en zeer smakelijke combinaties!”, aldus het team van Distilleerderij Rutte.

Wat hebben we nodig voor de klassieke perfect serve:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je Rutte Kaffir Lime Gin toe gevolgd door de tonic.
Bij het inschenken van een tonic raden we je aan om een cocktaillepel te gebruiken. De reden hiervoor is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer naar smaak met een schijfje verse limoen.

Ontdek Rutte Kaffir Lime Gin hier, limited edition 2023, Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Alles over gin. meets Rutte Kaffir Lime Gin!
Wij spraken met het team achter Distilleerderij Rutte om het persoonlijke verhaal achter Rutte Kaffir Lime Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Rutte Kaffir Lime Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

68
Laat een bericht achter