Perfect serve van Rutte Dutch Dry Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect serve van Rutte Dutch Dry Gin

Rutte Dutch Dry Gin is een volle, verfrissende citrus gin met kruidige tonen die wordt gemaakt door Distilleerderij Rutte uit Dordrecht. Op de neus komen frisse aroma’s van koriander, kardemom en jeneverbes naar voren. Qua smaak heeft de gin juist een frisse en hartige smaak door de bladselderij, aangevuld met hints van anijs, munt, peterselie en sinaasappel. In combinatie met Fever-Tree Mediterranean Tonic Water ontstaat er een verfrissende gin-tonic met een friszoete hint van limoen!

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en voeg hier de ijsblokjes aan toe. Roer de ijsblokjes enkele seconden rond met een cocktaillepel zodat het glas goed gekoeld wordt. Het glas is koud genoeg als er aan de buitenzijde condens optreedt. Schenk het eventuele smeltwater weg.

Schenk daarna de gin in, gevolgd door de tonic. Roer enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Pak vervolgens het partje limoen en voeg deze toe aan het glas.
Onze tip: als je net als ons fan bent van limoen, knijp de limoen dan eerst uit boven het glas. Dan krijgt de gin-tonic een mooie friszoete hint van limoen.

Rutte Dutch Dry Gin gin-tonic, Distilleerderij Rutte, Alles over gin.

Alles over gin. meets Distilleerderij Rutte!
Wij spraken met Distilleerderij Rutte om het persoonlijke verhaal achter Rutte Dutch Dry Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Rutte Dutch Dry Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Ps. De eerste twee foto’s komen van Distilleerderij Rutte.

 

98
Laat een bericht achter