Gin-tonic recept, perfect serve, Jawbox Classic Dry Gin Belfast Cut, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect serve van Jawbox Classic Dry Gin

Jawbox Classic Dry Gin-Belfast Cut is een smaakvolle, klassieke Dry Gin. Het is de perfecte gin voor de gin liefhebber die van een krachtige citrus gin houdt.
Qua smaak voeren krachtige citrus- en jeneverbestonen eerst de boventoon, waarna de smaak overgaat in peper, engelwortel en een subtiele wortelachtige smaak.
Het is pas tijdens de afdronk dat de zachtheid naar boven komt. Het zijn uiteindelijk de citroenen, jeneverbes en kaneel die gezamenlijk voor een aangename finish zorgen.

Voor de perfect serve is een Premium Indian Tonic Water en een partje limoen voldoende; de gin heeft van zichzelf al een hele volle smaak en zorgt voor een prachtige citrus explosie in het glas.

 Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas (of Jawbox mug) en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Jawbox Classic Dry Gin toe, gevolgd door de Premium Indian Tonic Water.
Bij het inschenken van een tonic raden we je aan om een cocktaillepel te gebruiken. De reden hiervoor is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Garneer met het partje limoen en roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Gin-tonic maken met Jawbox Classic Dry Gin, Alles over gin.

Alle foto’s komen van Jawbox.

Alles over gin. meets Jawbox!
Wij spraken met de founders van Jawbox voor het persoonlijke verhaal achter deze gin. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Jawbox Classic Dry Gin  – Belfast Cut vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten! 

5.864
Laat een bericht achter