Gin tonic maken, recept perfect serve Bobby's Schiedam Dry Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect serve met Bobby’s Schiedam Dry Gin

Er is eigenlijk maar één perfect serve met de Bobby’s Schiedam Dry Gin mogelijk. Om hier achter te komen heeft het team van Bobby’s samen met David Trampe (toen nog werkzaam voor de Dr. in Rotterdam) heel veel testen gedaan. Uiteindelijk bleek de gin het beste te gaan met een Premium Indian Tonic Water, sinaasappelschijfje en kruidnagel.
Leuk om te weten is dat er bewust gekozen is voor sinaasappel; er zit namelijk geen citrus in de gin. De kruidnagel is herkenbaar voor de Indonesische keuken én zit uiteraard ook in de gin.

Het resultaat is een frisse, krachtige en licht pittige gin-tonic met mooie zoete hints van sinaasappel. Echt een perfect drankje voor iedereen die van de Aziatische keuken houdt!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de perfect serve van Bobby’s Schiedam Dry Gin:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg daarna het schijfje sinaasappel met de kruidnagels toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Perfect serve met Bobby's Schiedam Dry Gin, Alles over gin.

Een ander recept met Bobby’s Schiedam Dry Gin is het Aziatische hoogstandje. Klik hier voor het recept!

Alles over gin. meets Bobby’s Schiedam Dry Gin!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter deze gin? Wij spraken founder Sebastiaan van Bokkel en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Bobby’s Schiedam Dry Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

11.672
Laat een bericht achter