Gin-tonic maken, gin-tonic recept, Perfect serve An Dulámán Irish Maritime Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: de Perfect serve van An Dulámán Irish Maritime Gin

An Dulámán Irish Maritime Gin is niet zomaar een (Ierse) gin. Het is de allereerste gin ter wereld die maar met liefst vijf verschillende soorten zeewier gemaakt is!
Het resultaat is een prachtige complexe gin met een rijke smaak van umami, pittig zout, een boterachtige oesterzachtheid met hints van kastanje en stevige tannine. 
Opvallend is dat de gin erg soepel en extreem zacht is. Haar mooie zilte tonen blijven lang hangen en voeren je mee naar een prachtige dag aan zee!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de perfect serve van An Dulámán Irish Maritime Gin:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml An Dulámán Irish Maritime Gin toe.
Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg daarna de garnering naar keuze toe en roer het geheel zachtjes enkele seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

An Dulámán Irish Maritime Gin, perfect serve, gin-tonic recept, Alles over gin.

Ps. De foto’s komen van Sliabh Liag Distillers.

Alles over gin. meets Sliabh Liag Distillers!
Wij spraken met Sliabh Liag Distillers om het persoonlijke verhaal achter An Dulámán Irish Maritime Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter An Dulámán Irish Maritime Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten! 

627
Laat een bericht achter