Perfect Cyrus Serve, gin-tonic recept, gin-tonic maken, Cyrus Saffron Gin, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect Cyrus Serve met Cyrus Saffron Gin

Cyrus Saffron Gin is een bijzondere gin; het is namelijk de allereerste Nederlandse gin die wordt gemaakt met saffraan. Deze gin laat je door haar geuren en kleur meevoeren naar het Midden-Oosten. Je geniet van een unieke smaaksensatie, maakt kennis met saffraan als botanical en krijgt een kijkje in de keuken van de Iraanse cultuur. 

De Perfect Cyrus Serve zorgt voor een florale smaak met tonen van bloemen en honing. In het begin brengt de gin een pittige kick met zich mee en komt er een klein bittertje tevoorschijn. Daarna wordt de gin vrij snel zacht en wordt de lange afdronk met een duidelijke toon van honing ingezet.

Tip: De gin is erg toegankelijk qua smaak en mondgevoel. Hierdoor kan Cyrus Saffron Gin ook puur “on the rocks” gedronken worden.

 Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Cyrus Saffron Gin
  • 150 ml Premium Indian Tonic Water
  • Ter garnering: één kaneelstokje en twee citroenzestes (eentje om uit te knijpen boven het glas en eentje ter garnering)
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je Cyrus Saffron Gin toe. Schenk daarna de tonic in.
Tip: schenk met behulp van een cocktaillepel de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste de garnering naar keuze toe en roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Alles over gin. meets Cyrus!
Wij spraken met de founders van Cyrus Saffron Gin voor het persoonlijke verhaal achter deze gin. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Cyrus Saffron Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten! 

3.533
Laat een bericht achter