Recept, Perfect serve van Alluvial Gin, Drumlin Distillery, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Perfect Alluvial serve

De Perfect Alluvial serve is de perfect serve van Alluvial Gin geproduceerd door Drumlin Distillery in Havelte.
Alluvial Gin wordt gemaakt van regionale botanicals, zoals jeneverbessen, zwarte bessen, cranberries, limoen, bittere sinaasappel, venkel, koriander, kaffir limoen, dennennaalden en gagel (de voorloper van hop).

De gin kent een overheersende citrussmaak met een klein bittertje, mintje en zoetje. De gin is hierdoor een ware smaakexplosie en kan daardoor prima puur gedronken worden.
Voor de gin-tonic liefhebbers onder ons is er uiteraard ook een combinatie ontwikkeld; Alluvial Gin gaat namelijk perfect met Ginger Ale en een schijfje limoen!

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Alluvial Gin
  • 150 ml Ginger Ale
  • Eén schijfje limoen
  • Grote ijsblokjes

Hoe maken we de Perfect Alluvial serve:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Alluvial Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de Ginger Ale in.
De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste het limoenschijfje toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Alles over gin. meets Drumlin Distillery!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter Alluvial? Wij bezochten oprichter Erik in Havelte en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Alluvial Gin vind je hier!

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

2.496
Laat een bericht achter