Not your cup of tea, gin cocktail, Borrels & Bites, Alles over gin.

Gin cocktail maken: Not my cup of tea

Dit gin cocktail recept komt van Marcella, founder van Borrels & Bites. Wij vroegen haar of zij haar favoriete gin cocktail recepten met ons wilde delen. Not my cup of tea is daar eentje van! Dit is een heerlijke florale gin cocktail met citrus hints die gemaakt wordt met gin, jasmijnthee, vlierbloesemlikeur, suikersiroop en vers geperst citroensap. Wat deze gin cocktail zo leuk maakt, is dat het geserveerd wordt in een theekopje!

Wat hebben we nodig:

  • 45 ml gin (Marcella gebruikt Hendrick’s Gin)
  • 30 ml groene jasmijnthee
  • 15 ml vers geperst citroensap
  • 10 ml St. Germain vlierbloesemlikeur
  • 10 ml Monin suikersiroop
  • IJsblokjes
  • Ter garnering een eetbaar bloemetje

Hoe maken we de Not my cup of tea:

Gebruik voor deze gin cocktail een theekopje. Vul dit kopje met de ijsblokjes zodat het goed koud wordt. Kook ondertussen water om de groene jasmijnthee te kunnen maken. Laat de thee vervolgens afkoelen.

Voeg de gin, het vers geperste citroensap, de groene jasmijnthee, de suikersiroop en de ijsblokjes toe aan een cocktailshaker. Schud het geheeld krachtig voor enkele seconden, zodat alle smaken goed vermengd én gekoeld worden.

Giet de ijsblokjes en het eventuele smeltwater uit het kopje en schenk het drankje middels een strainer (zeefje) vervolgens in het gekoelde theekopje. Garneer met het eetbare bloemetje.

Not your cup of tea, gin cocktail, gin cocktail recept, Borrels & Bites, Alles over gin.

Bekijk ook het andere recept van Marcella. Klik hier voor de Corps Riviver No. 2.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten!

Dit recept en de foto’s komen van Borrels & Bites en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst. 

73
Laat een bericht achter