Gin cocktail recept, Mirabeau Dry Rosé Gin, Mirabeau's Gin Fizz, Alles over gin.

Gin cocktail maken: Mirabeau’s Gin Fizz

De Mirabeau Dry Rosé Gin is het beste te beschrijven als “delicaat”. Het mooie van deze gin is dat het een pink gin lijkt, maar het veel minder zoet én meer in balans is. De lavendel, rozenblaadjes en jasmijn zorgen ervoor dat er diverse bloemige laagjes gecreëerd worden. De citroen en koriander voegen hun citrustonen toe voor een heerlijke, lichte frisheid. Kruiden zoals tijm, laurier en rozemarijn maken het geheel compleet met een uitgebalanceerd kruidig karakter. Er ontstaat een volle, ronde gin die lang blijft hangen en voor een ware smaakexplosie zorgt.

Mirabeau Dry Rosé Gin is geweldig in een gin-tonic (met een Premium Indian Tonic Water of Fentimans Connoisseurs Tonic Water) of in de mix. Dit recept staat in het teken van de geweldige gin cocktail Gin Fizz, met uiteraard een roze twist!

Leuk om te weten is dat Mirabeau Dry Rosé Gin afkomstig is van het Franse wijnhuis Mirabeau en Provence. Founders Stephan en Jeany Cronk ontwikkelden eerst diverse rosé wijnen, waarna deze geweldige gin in 2019 gelanceerd werd.
Botanicals die in het wild groeien rondom het wijndomein waren hiervoor de inspiratie. Zo wordt er voor de Mirabeau Dry Rosé Gin gebruik gemaakt van twaalf botanicals waaronder jeneverbes, korianderzaad, iriswortel, engelwortel, citroenschil en -zeste, laurier, jasmijn, rozemarijn, rozenblaadjes, tijm en lavendel. Als basis wordt er gebruik gemaakt van een neutrale druivenspirit; deze zorgt voor een mooie rondheid in de gin en subtiele, fruitige tonen.

Wat hebben we nodig (voor twee gin cocktails):

  • 50 ml Mirabeau Dry Rosé Gin
  • 15 ml vers geperste citroensap
  • 2 theelepels (Monin) suikerwater
  • Mirabeau La Folie Sparkling Rosé
  • Ter garnering een half schijfje citroen en een vers takje rozemarijn
  • IJsblokjes

Hoe maken we Mirabeau’s Gin Fizz met Mirabeau Dry Rosé Gin?

Voeg 50 ml Mirabeau Dry Rosé Gin, 15 ml vers geperst citroensap en twee theelepels suikerwater toe aan een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker met de ijsblokjes en shake het geheel goed tot de buitenkant van de shaker ijskoud aanvoelt.

Zodra de mix koud genoeg is, schenk je het middels een strainer (zeefje) in twee mooie cocktailglazen naar keuze. Top de glazen af met de Mirabeau La Folie Sparkling Rosé en garneer met een half schijfje citroen en een vers takje rozemarijn.

Gin tonic recept, Gin recept, Mirabeau's Gin Fizz, Mirabeau Dry Rosé Gin, gin cocktail recept, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

2.657
Laat een bericht achter