Med Spritz, cocktail recept Chase Gin, Alles over gin.

Gin cocktail maken: Med Spritz

Speciaal voor World Gin Day heeft Chase Distillery de Med Spritz ontwikkeld. De Med Spritz is een verfrissende en fruitige spritz met smaken van bitterzoete sinaasappel en jeneverbes.

Voor de Med Spritz wordt er gebruik gemaakt van de Chase Seville Marmalade Gin. Deze gin wordt gemaakt van jeneverbes, korianderzaad, bittere amandel, kaneel, gember, kruidnagel, engelwortel, zoethoutwortel, citroenschil, kardemom en bittere sinaasappel.
Bij het openen van de fles wordt je direct begroet door de geur van een sinaasappelmarmelade. Qua smaak blijven de aroma’s van de frisse, bittere sinaasappel ook dominant aanwezig. De citroenschillen dragen hun steentje bij aan deze frisse citrussmaak. De Chase Seville Marmalade Gin laat zich afronden met een lange en volle afdronk waar het uiteraard qua smaak nog steeds draait om de bittere sinaasappel.

Wat hebben we nodig:

  • 37,5 ml Chase Seville Marmalade Gin
  • 12,5 ml Bianco Vermouth
  • Twee scheutjes sinaasappelbitters
  • Premium Indian Tonic water om mee af te toppen
  • IJsblokjes

Hoe maken we de Med Spritz:

Doe de ijsblokjes in een wijnglas zodat deze koud wordt.
Mix vervolgens de gin, vermout en sinaasappelbitters. Voeg dit toe aan het glas en top af met de Premium Indian Tonic Water.
Garneer met een takje rozemarijn.

Med Spritz, Chase cocktail, World Gin Day, Alles over gin.

Chase Distillery ontwikkelde ook de volgende Chase cocktails; Pink Grapefruit Paloma, Rhubarb & Apple Rickey, Chase Elderflower Collins en de Chase Martini.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten en gin cocktails! 

2.420
Laat een bericht achter