Gin-tonic Orangpur, Tanqueray Rangpur, recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Lovely Orangepur

Lovely Orangepur is een frisse gin-tonic gemaakt met de Tanqueray Rangpur gin. Deze gin is een typische New Western Style gin, omdat het een overheersende smaak heeft van de rangpur vrucht. Dit is een kruising tussen een citroen en een mandarijn en brengt daardoor zowel zoete als bittere citrusaroma’s met zich mee.
Door de Tanqueray Rangpur gin te combineren met Royal Bliss Creative Tonic Water, een schijfje sinaasappel en een takje verse munt, blijven de fijne citrussmaken intact en worden deze perfect aangevuld door de zoete hints van de sinaasappel. De munt zorgt ervoor dat de smaak perfect uitgebalanceerd wordt.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Lovely Orangepur:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas en voeg je 60 ml Tanqueray Rangpur gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je er daarna 120 ml Royal Bliss Creative Tonic Water bij in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste het sinaasappelschijfje en takje munt toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

3.921
Laat een bericht achter