Gin cocktail, Kiss from a Rose by Alex Danger, Alles over gin.

Gin cocktail maken: Kiss from a Rose by Alex Danger

“Kiss from a Rose” is een gin cocktail recept ontwikkeld door bartender Alex Danger from Dangerous Drinks. Wij zagen zijn recept en foto’s voorbij komen op Instagram en waren spontaan verliefd. Gelukkig wilde Alex zijn recept delen zodat jij deze geweldige gin cocktail ook thuis kunt maken!

Wat Alex zelf over de Kiss from a Rose cocktail zegt: “De lente is de tijd van nieuw licht, nieuw leven en een nieuw begin; van groei, hoop en ontwaken. Ik voelde me geïnspireerd door alle nieuwe planten en bloemen toen ik deze cocktail samenstelde. Ik gebruikte Hendrick’s Gin als basis vanwege de plantaardige en bloemige tonen, en bouwde daar de symfonie van smaken omheen. Bloemige zoetheid van de rozenlikeur, citrus bitterheid van Campari en plantaardige tonen van onze zelfgemaakte komkommer-gumsiroop”.

Wat hebben we nodig:

  • 30 ml Hendrick’s Gin
  • 10 ml Campari
  • 15 ml rozenlikeur
  • 25 ml vers geperst citroensap
  • 15 ml komkommer-gumsiroop
  • 3-4 druppels cocktail foamer (bijvoorbeeld van Foamee)
  • Eetbare bloem ter garnering

Ingrediënten voor de komkommer-gumsiroop:

  • 700 gram suiker
  • 700 gram water
  • 1 komkommer (geschild en in slices)
  • 2 gram Xanthan Gum (andere “makkelijkere” optie is maizena)

Hoe maken we de Kiss from a Rose:

Voordat we gaan beginnen met de cocktail maken we eerst de komkommer-gumsiroop. Doe de suiker, water, komkommer slices en Xanthan Gum in een pan en breng het aan de kook. Laat het vervolgens vijf minuten sudderen. Laat het geheel vervolgens afkoelen en filter het mengsel zodat je alleen de vloeibare siroop overhoudt.
Indien je geen Xanthan Gum hebt of kunt vinden, kun je ook maizena gebruiken. Zorg ervoor dat je de maizena in kleine porties toevoegt zodat het niet gaat klonteren.

Als je de komkommer-gumsiroop klaar hebt, gaan we verder met het maken van de cocktail!

Doe de gin, Campari, rozenlikeur, citroensap en komkommer-gumsiroop in een shaker en shake het geheel twintig seconden.
Voeg vervolgens de cocktail foamer toe en shake het geheel nogmaals tot er een mooie schuimlaag ontstaat.
Schenk de cocktail in een mooi glas en garneer met het eetbare bloemetje.

En dan het geweldige resultaat:

Gin cocktail, Kiss from a Rose by Alex Falk, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten en gin cocktails! 

Ps. De foto’s komen van Alex.

3.145
Laat een bericht achter